مشاوره قبل از ازدواج بهعنوان یک فرایند حیاتی در زندگی زناشویی شناخته میشود. هدف اصلی این نوع مشاوره، راهنمایی و پشتیبانی زوجین برای ساختن یک زندگی مشترک موفق و پایدار است. این فرایند به طور عمده برای شناسایی و مدیریت اختلافات و مشکلاتی که ممکن است در زمان زندگی مشترک پیش بیایند، طراحی میشود. در ادامه، به برخی از اهمیتهای مشاوره قبل از ازدواج میپردازیم.
مشاوره ازدواج به منظور این نیست که در پایان ما با یک پاسخ آری و یا نه روبرو شویم . در روز های اولیه ازدواج برخی از نکات مهم برای شروع یک زندگی مشترک موفق توسط افراد نادیده گرفته می شود . این سبب می گردد بعد از سپری شدن سال های اولیه مشکلات و اختلافات زیادی در بین زوج ها به وجود بیاید . هدف اصلی مشاوره این است که ما یاد بگیریم که چگونه با مشکلات زندگی زناشویی روبرو شویم . در حقیقت مشاوره قبل از ازدواج مانند واکسنی برای پیشگیری از طلاق و مانع از هم پاشیدن زندگی مشترک می باشد . از جمله نکات مهم ،این است که همسر آینده شما در یک خانواده با افکار ، فرهنگ و … متفاوت بزرگ شده است . خواه ناخواه بسیاری از معیار ها و علایق زندگی او با شما متفاوت است .
در طول جلسات مشاوره آنلاین ازدواج هر فرد در مورد افکار ، احساسات ، باورها ، علایق و… خود صحبت می کنند. بنابراین با هویت شخصی خود آشنا تر خواهد شد . از سوی دیگر ، طبیعی است که افراد در طی رابطه با تعارض هایی مواجه شوند . نحوه تفسیر این تعارض ها ،گامهایی که برای حل تعارض ها برمی دارد به وی کمک می کند با شخصیت خود آشنا شود . این شناخت و درک بهتر از خود تا حد زیادی به انتخاب همسر مناسب کمک می کند.
صحبت های هر فرد در مورد ایده آلهایش نه تنها به شناخت بیشتر فرد از خود ،بلکه به شناخت طرف مقابل هم کمک میکند . با این شناخت زوج می توانند گاهی خود را به جای دیگری بگذارد و موضوع را از دید وی ببیند. به این ترتیب ، بهتر می تواند دیگری را درک و هیجانات خود را مدیریت کند.
وقتی که زوج به زمان تصمیم گیری قطعی برای ازدواج نزدیک می شوند ، میزان اضطراب آنها افزایش می یابد . گاهی اضطراب مربوط به برگزاری آرام و رضایت بخش مراسم است . گاهی نیز زوج در مورد کارکرد خود رابطه دچار اضطراب می شود . نگرانی از اینکه آیا رابطه خوب پیش خواهد رفت و آیا ازدواج نتیجه مطلوبی خواهد داشت . به کمک مشاوره پیش از ازدواج, زوج می توانند نگاه سازمان یافته تری به رابطه داشته باشند .
در طول دوره مشاوره ، زوج تشویق می شوند در مورد افکار ، احساسات و رفتارهای شان صحبت کنند. بنابراین با افزایش شناخت هر فرد از ویژگی های خود و دیگری ، زوج میتوانند ارتباط بهتری باهم برقرار کنند .
درمانگر میتواند در طول مصاحبه ، الگوهای رفتارهای ناکارآمد زوج در رابطه شناسایی کند . پیش بینی پیامدهای استفاده از این الگو و دادن بازخورد به زوج در این مرحله اهمیت زیادی دارد . چرا که زوج می توانند با همکاری درمانگر برای اصلاح این الگوها اقدام کند .
در مشاوره زوج می توانند در مود جنبه هایی از ارتباط خود صحبت کنند که قبلا نمیتوانستند بگویند . گاهی فرد به دلیل ترس از طرد شدن یا نداشتن مهارت کافی در ابراز احساس خود ، شرایط را تحمل میکند . مصاحبه پیش از ازدواج فرصت مناسبی است تا افراد با کمک روانشناس به بیان این نکات و حل آنها بپردازند . سکوت در برابر شرایط آزاردهنده به معنای حل یا تکرار نشدن آنها در آینده نیست .
در مشاوره ازدواج، مشاور جلساتی به صورت انفرادی و زوجی مشاوره میدهد . بعضی از مشاوران آزمون های معتبری را به صورت کتبی از طرفین میگیرند که احتمال موفقیتآمیز بودن ازدواج را میسنجد . به عنوان مثال ، در نظر بگیرید از طریق این آزمون ها ، یکی از زوج ها درونگرا شناسایی شود . این فرد تمایل به کنارهگیری دارد . در مقابل زوج دیگر برونگرا است . به طوری که حضور در جمع را ترجیح میدهد . مسلماً این دو نفر در ارتباط با هم به مشکلاتی برخورد خواهند کرد . چرا که خصوصیات زیرساختی شخصیتشان با هم متفاوت است . به این معنی که یک نفر همیشه باید گذشت کند و خواستههای خود را نادیده بگیرد . متخصص در این مشاوره توانایی سنجش و شناخت تفاوت های زیر بنای شخصیت را دارد . مشاوره خانواده تلفنی به همین منظور مشاوره های لازم را به شما عزیزان می دهد.