با کودکان لجباز چگونه رفتار کنیم؟

خلق و خوی چیزی است که ما با آن متولد می‌شویم. اگر فرزند شما لجباز است، باید بدانید که شما تنها والدینی نیستید که فرزند لجبازی دارد. بسیاری از والدین بچه‌های لجباز دارند و زمانی که کودکان خیلی کوچک هستند مشکلی نیست. اما نحوه برخورد شما با فرزند لجبازتان تفاوت زیادی در نوع بزرگسالی که او خواهد داشت ایجاد می‌کند. دوره نوپایی و نوجوانی سخت‌ترین دوره‌ها برای کنترل هستند. اگر فرزندتان از گوش دادن به شما امتناع کند، ممکن است شما را دیوانه کند. پس اگر فرزند لجبازی دارید چه کاری می‌توانید انجام دهید؟ این مقاله مرکز مشاوه کودک آویژه را بخوانید و دریابید که چگونه با لجبازی فرزندتان کنار بیایید.

مهم است بدانیم که لجبازی بخشی از شخصیت برخی از کودکان است، در حالی که در برخی کودکان دیگر، راهی برای فشار آوردن به مرزها و تأکید بر خواست خودشان است. بنابراین، وظیفه شما این است که به فرزندتان راه‌های مختلفی را برای کنترل استرس و بیان احساساتش آموزش دهید.

این مقاله مشاوره آویژه را حتما از دست ندهید: مشاوره رایگان حضوری در غرب تهران

کودک لجباز

دلایل لجبازی در کودک شما

اگر فرزند شما اغلب رفتار لجبازانه از خود نشان می‌دهد، ممکن است تعجب کنید که چه چیزی باعث می‌شود این کار را انجام دهد. آیا این صرفاً به دلیل شخصیت اوست یا چیز دیگری در کار است؟ در اینجا برخی از دلایل رایج لجبازی در کودکان آورده شده است.

1. عدم بلوغ

ممکن است فرزند شما کاملاً درک نکند که چرا چیزی ممکن است مجاز نباشد. بلوغ با افزایش سن ایجاد می شود و رشد می‌کند و اگر فرزند شما دوستانش را می‌بیند که کاری را انجام می‌دهند که معمولاً توسط شما مجاز نیست، ممکن است باعث رفتار لجبازی شود. هیچ منطقی در این مورد کمک نخواهد کرد.

2. سوءتفاهم

به عنوان یک والد، ممکن است دائماً احساس غرق شدن کنید که ممکن است به شکل عصبانیت به فرزندتان منتقل شود. اگر دائماً به فرزندتان داد می‌زنید یا سعی می‌کنید او را تنبیه کنید، ممکن است به مهارت لجبازی و رسیدن به هدف خود از آسیب دیدن عادت کند. همیشه توصیه می‌شود با فرزندتان صحبت کنید تا اینکه به او داد بزنید.

3. مقایسه مداوم

برخی از کودکان دائماً با دوستان یا خواهر و برادر خود مقایسه می‌شوند که می‌تواند با گذشت زمان آسیب‌زا باشد. برخی از کودکان هنگام مقایسه، به عنوان راهی برای مقابله با ناامیدی خود، رفتار لجبازانه از خود نشان می‌دهند.

4. نبود الگوی مناسب

کودکان رفتار اطرافیان خود را مشاهده می‌کنند. اگر شما، همسرتان یا هر عضو دیگری از خانواده اغلب رفتار لجبازانه‌ای در خانه از خود نشان می‌دهید، فرزند شما ممکن است همین کار را تقلید کند. علاوه بر این، اگر می‌بینند که دوستانشان لجبازی می‌کنند و از آن خلاص می‌شوند، ممکن است فکر کنند که می‌توانند همین کار را انجام دهند.

5. نیاز به آزادی

با بزرگ‌تر شدن کودک، نیاز او به استقلال نیز افزایش می‌یابد. اگر فرزند شما اغلب احساس می‌کند که توسط شما کنترل می‌شود، ممکن است به عنوان راهی برای تأکید بر استقلال خود، لجبازی کند. تا زمانی که خطرناک نباشد، بگذارید فرزندتان چیزها را خودش کشف کند.

ویژگی‌های کودکان لجباز

فقط به این دلیل که فرزند شما در مورد اعمال و اراده خود، رفتارهای خاص از خود نشان می دهد، به او برچسب لجباز نزنید. بین مصمم بودن و لجبازی تفاوت ظریفی وجود دارد. در اینجا برخی از ویژگی‌های رفتاری کودکان لجباز اشاره می کنیم:

  • کودکان لجباز تمایل دارند همه چیز را زیر سوال ببرند که ممکن است با طغیان اشتباه گرفته شود.
  • آن‌ها می‌خواهند شنیده شوند و انتظار دارند دیده شوند، که باعث می‌شود توجه شما را به طور مکرر بخواهند.
  • آن‌ها تمایل دارند مستقل و حساس باشند.
  • وارد کردن آن‌ها به یک روال عادی می‌تواند دشوار باشد زیرا آن‌ها دارای اراده آزاد هستند.
  • آن‌ها ممکن است غرغرهای مکرر داشته باشند.
  • آن‌ها ویژگی‌های رهبری را نشان می‌دهند و حتی ممکن است متکبر به نظر برسند.
  • آن‌ها تمایل دارند همه چیز را با سرعت خود انجام دهند.

روانشناسی کودکان لجباز

برای برخورد صحیح با کودک لجباز، ابتدا مهم است که بفهمیم چرا او اینگونه است و چه چیزی او را به این شکل درآورده است. یک مورد این است که فرزند شما مصمم باشد و مورد دیگر لجبازی است. مصمم بودن به عنوان «قاطعیت هدف» تعریف می‌شود، در حالی که لجبازی «امتناع از تغییر فکر، رفتار یا عمل تحت هرگونه فشار خارجی» است. لجبازی می‌تواند ژنتیکی باشد و همچنین رفتاری اکتسابی باشد که با مشاهده دیگران آموخته می‌شود. اما این رفتار را می‌توان برای اثبات بهره‌وری و تبدیل کردن فرزندتان به فردی همه جانبه هدایت کرد.

چگونه با کودکان لجباز برخورد کنیم؟

از نظر روانشناسان مرکز آویژه لجبازی در نوزادان، خردسالان، نوجوانان نیز وجود دارد. لجبازی می‌تواند در هر سنی ظاهر شود و سپس تا بزرگسالی ادامه یابد. به عنوان یک والد، مهم است که راه‌هایی برای برخورد با فرزند لجباز خود پیدا کنید تا بتوانید رفتار او را بدون استرس تا حدودی کنترل کنید. در اینجا چند تکنیک برای برخورد با یک کودک لجباز آورده شده است:

1. با فرزندتان بحث نکنید

کودکان لجباز همیشه آماده‌ی رویارویی با یک بحث هستند. بنابراین، به آن‌ها این فرصت را ندهید. در عوض، به هر آنچه فرزندتان می‌خواهد بگوید گوش دهید و آن را به یک گفتگو تبدیل کنید، نه یک بحث. وقتی نشان می‌دهید که آماده هستید به حرف‌های آن‌ها گوش دهید، احتمال بیشتری دارد که آن‌ها نیز به حرف‌های شما گوش دهند.

2. ارتباط برقرار کنید

فرزندتان را مجبور نکنید کاری را انجام دهد که نمی‌خواهد. این فقط باعث می‌شود سرکش‌تر شوند و مصمم باشند دقیقاً کاری را انجام دهند که نباید انجام دهند. بنابراین، اگر می‌خواهید فرزندتان تلویزیون را خاموش کند و به جای آن مشق بنویسد، سعی کنید مدتی با او تلویزیون تماشا کنید. این باعث ایجاد نوعی رفاقت می‌شود و بعد از مدتی می‌توانید از فرزندتان بپرسید که آیا دوست دارد در حالی که شما کتاب می‌خوانید یا کار می‌کنید مشق بنویسد.

3. چند مورد برای انتخاب ارائه دهید

گفتن به یک کودک لجباز که چه کاری انجام دهد، یک روش قطعی برای شعله‌ور کردن روحیه سرکشی آن‌ها است. در عوض، به آن‌ها گزینه‌هایی برای انتخاب بدهید، زیرا این باعث می‌شود احساس کنند که کنترل زندگی خود را در دست دارند و می‌توانند به طور مستقل تصمیم بگیرند که چه کاری می‌خواهند انجام دهند. برای جلوگیری از سردرگمی کودک، انتخاب‌ها را محدود کنید و فقط دو یا سه گزینه ارائه دهید. برای مثال، اگر می‌خواهید اتاقش را تمیز کند، از او بپرسید که می‌خواهد با تخت شروع کند یا کمد، به جای اینکه بگویید: «از کجا می‌خواهی شروع کنی؟»

4. خود را جای فرزندتان بگذارید

به موضوع از دیدگاه فرزندتان نگاه کنید و سعی کنید بفهمید چرا اینگونه رفتار می‌کند. اگر قول داده‌اید او را به پارک ببرید اما به دلیل بد شدن هوا از آن سر باز زده‌اید، باید به او توضیح دهید که چرا نمی‌توانید به قول خود را عمل کنید. فرزند شما فقط آن را به عنوان یک قول شکسته می‌بیند، اما با توضیح دادن اینکه چرا نمی‌توانید بیرون بروید و تعیین یک تاریخ بعدی برای بیرون رفتن، می‌توانید اوضاع را بهتر کنترل کنید.

5. حفظ آرامش در خانه

مطمئن شوید که خانه شما جایی است که فرزندتان در آن احساس خوشبختی، راحتی و امنیت می‌کند. با همه افراد خانه، به خصوص همسرتان، مودب باشید، زیرا کودکان از طریق مشاهده یاد می‌گیرند. آن‌ها احتمالاً آنچه را می‌بینند تقلید می‌کنند، بنابراین ضروری است که آرامش را حفظ کنید و از بحث و جدل و توهین کردن در مقابل کودک خودداری کنید.

6. مهارت‌های مذاکره خود را تقویت کنید

کودکان لجباز وقتی چیزی می‌خواهند، به سختی می‌توانند یک نه قاطع را بپذیرند. بنابراین، به جای قانون‌گذاری، سعی کنید با آن‌ها مذاکره کنید. برای مثال، اگر فرزندتان اصرار دارد که دو داستان قبل از خواب گوش کند، با رسیدن به توافقی که می‌تواند یک داستان را برای امشب و دیگری را برای فردا انتخاب کند، او را قانع کنید.

7. تشویق رفتار مثبت

با الگو بودن و داشتن نگرش مثبت در همه زمان‌ها پیش قدم باشید. اگر از کلمات «نه»، «نمی‌توانم» یا «نخواهم» زیاد استفاده می‌کنید، احتمالاً فرزندتان نیز همین کار را انجام می‌دهد. با نگاهی مثبت به لجبازی فرزندتان نگاه کنید تا اینکه در مورد آن منفی باشید. سعی کنید با پرسیدن سوالاتی که پاسخ «بله» یا «نه» دارد، آن را به یک بازی تبدیل کنید. سوالات خود را طوری تنظیم کنید که پاسخ بیشتر اوقات «بله» باشد. این پیام را می‌فرستد که به فرزندتان گوش داده می‌شود و قدردانی می‌شود.

8. ایجاد روال

پایبندی به روال‌های روزانه و همچنین هفتگی می‌تواند به بهبود رفتار فرزندتان و همچنین عملکرد او در مدرسه کمک کند. زمان خواب باید مشخص شود و باید به گونه‌ای باشد که استراحت کافی برای فرزندتان فراهم کند. کمبود خواب و خستگی می‌تواند منجر به مشکلات رفتاری در کودکان بین سه تا دوازده سال شود.

9. قوانین و پیامدها را تعیین کنید

کودکان لجباز برای رشد به قوانین و مقررات نیاز دارند. بنابراین، مرزها را تعیین کنید و انتظارات خود را در یک جلسه خانوادگی روشن کنید. از فرزندتان بخواهید در مورد پیامدها و همچنین نظرات خود در مورد هر یک از آن‌ها اظهارنظر کند. ثبات مهم است، اما این به معنای سخت‌گیری نیست. مهم است که گاهی اوقات انعطاف‌پذیر باشید، مانند زمانی که در تعطیلات هستید یا در مواقعی که فرزندتان رفتار نمونه‌ای از خود نشان می‌دهد. این به آن‌ها نشان می‌دهد که پیروی از قوانین نیز می‌تواند پاداش‌دهنده باشد و قصد خفه‌کردن ندارد.

10. به فرزندتان اجازه کاوش دهید

دنیا جای شگفت‌انگیزی است و همه آنچه فرزندتان می‌خواهد انجام دهد کاوش در آن است. بنابراین، بگذارید آن‌ها در محدوده خود چیزها را برای خودشان کشف کنند. اگر در پارک هستید، دائماً دنبال فرزندتان نروید. در عوض، بگذارید آزادانه بدود و طبیعت و چیزهای اطراف خود را کاوش کند. این باعث می‌شود احساس استقلال کنند و منجر به رفتار لجبازی کمتر می‌شود، که برای یادگیری نحوه برخورد با کودکان لجباز ضروری است.

منبع: مرکز مشاوره کودک آویژه// https://psychology.avije.org/

چطور با شریک احساسی رابطه برقرار کنم؟

در دنیایی که بزرگ شدیم، مدت‌هاست به این ضرب‌المثل "مرد که گریه نمی‌کند" اعتماد کرده‌ایم. از همان کودکی به پسر بچه‌ها گفته می‌شود که "پسر قوی گریه نمی‌کند". نتیجه این تربیت مردانی هستند که فکر می‌کنند ابراز احساسات نشانه ضعف است. اما خانم‌های عزیز، هر چقدر هم دوست داشته باشیم باور کنیم که این درست است، احساسات جنسیت ندارند! بنابراین اگر در تلاشید تا در رابطه با یک شریک حساس کنار بیایید، اجازه دهید دستتان را بگیریم و راهنمایی‌تان کنیم.

باور اینکه مردان به اندازه زنان احساسات عمیقی ندارند بسیار ساده است، در حالی که این تصور کاملا اشتباه است. طبق مطالعه‌ای که توسط مشاوران و متخصصان آویژه انجام شده است، "زنان نسبت به مردان احساساتی‌تر نیستند"، اما آنها فقط از دریچه کلیشه‌های جنسیتی دیده می‌شوند.

وقتی صحبت از افراد بسیار حساس می‌شود، آنها بیشتر از همه دوست دارند توسط همسرشان شنیده، دیده و ارزشمند احساس شوند. بنابراین شما باید بدون اینکه حساسیت آنها را زیر سوال ببرید، به آنها توجه کنید. بله گاهی اوقات می‌تواند طاقت‌فرسا باشد، اما صبور بودن و گوش دادن خوب در کنار نکات ذیل می‌تواند کمک‌کننده باشد.  در ادامه با مشاروان مرکز مشاوره آویژه همراه باشید.

برخورد با یک شریک حساس و احساسی

10 نکته برای برخورد با یک شریک احساسی

1- به آنها فضا بدهید:

مهم است که به همسرتان فضا بدهید تا احساسات خود را بروز دهد، بیان کند و بپذیرد. این باعث نمی‌شود که او کمتر مرد باشد. در واقع، این امکان را ایجاد می‌کند که در رابطه درک بیشتری ایجاد شود.

2- انسان باشید:

هر انسانی احساسات دارد. اگر همسرتان احساساتی یا بسیار حساس است، آن را سرکوب می‌کند یا با ورزش، نوشیدن، تماشای تلویزیون یا خوابیدن آن را تخلیه می‌کند. ایجاد محیطی امن برای عادی‌سازی ابراز احساسات خوب است.

3- به آنها گوش کنید:

بسیاری از شریک‌های مرد حساس دارای حس قوی شهودی هستند، زیرا با احساسات و عواطف خود در ارتباط هستند. بنابراین، خوب است که با حوصله به دیدگاه آنها گوش کنید، زیرا این به شما کمک می‌کند تا با طبیعت حساس آنها بهتر کنار بیایید.

4- به آنها اجازه گریه کردن بدهید:

گریه می‌تواند مفید باشد. اگر شریکتان در مواقعی ترجیح می‌دهد گریه کند، کاملاً درست است که به او اجازه دهید احساسات خود را تخلیه کند. مردان به اندازه زنان مستحق ابراز احساسات خود هستند و گریه کردن یکی از راه‌های طبیعی برای انجام این کار است. سرکوب احساسات می‌تواند منجر به استرس، اضطراب و حتی مشکلات سلامتی جسمی شود. هنگامی که شریکتان گریه می‌کند، مهم است که به او گوش دهید و حمایت خود را نشان دهید. سعی کنید با او صحبت کنید، دستش را بگیرید یا به او آغوش بدهید. از قضاوت یا انتقاد از او خودداری کنید، زیرا این فقط اوضاع را بدتر می‌کند. به یاد داشته باشید که گریه کردن نشانه ضعف نیست. در واقع، این نشانه قدرت و شجاعت است که بتوانید احساسات خود را به اشتراک بگذارید و به خودتان اجازه دهید آسیب پذیر باشید. اگر به دنبال مشاوره رایگان خوب هستید این مقاله مشاوره آویژه را حتما از دست ندهید: مشاوره حضوری رایگان در غرب تهران

در اینجا چند نکته دیگر برای کمک به شریکتان در هنگام گریه کردن مشاوران آویژه آورده اند:

  • محیط امنی را برای او فراهم کنید. جایی را پیدا کنید که بتوانید به طور خصوصی صحبت کنید و جایی که احساس راحتی و امنیت کند.
  • به او بگویید که برایش آنجایید. به او بگویید که به او اهمیت می‌دهید و به او گوش می‌دهید.
  • از او بپرسید که آیا کاری هست که بتوانید برای کمک به او انجام دهید. شاید او فقط نیاز داشته باشد که با کسی صحبت کند یا شاید به آغوش یا حمایتی فیزیکی نیاز داشته باشد.
  • به او زمان بدهید. عجله نکنید که او را آرام کنید. به او اجازه دهید احساسات خود را پردازش کند و به روشی که برایش مناسب است آنها را رها کند.

اگر نگران سلامت روان شریکتان هستید، لطفاً از یک متخصص و روانشناس کمک بگیرید.

5. خودتان را باز کنید:

شریک‌های مرد حساس می‌توانند درک بهتری از احساسات زنان داشته باشند. و مطمئن هستیم که زنان این را دوست خواهند داشت!

6. یک شریک حساس به اطمینان خاطر نیاز دارد:

آنها ممکن است گاهی به اطمینان خاطر نیاز داشته باشند و کاملاً خوب است که به آنها اطمینان بدهید تا به تأیید مداوم نیاز نداشته باشند.

7- قدردانی از طبیعت بخشنده و مراقبانه آنها:

آنها ممکن است به طور طبیعی بسیار بخشنده باشند زیرا حساس هستند و می‌توانند بسیار توجه و مراقب نیازها و خواسته‌های دیگران باشند.

8- بگذارید همدلی کنند

جذب شدن در درد دیگران می‌تواند برایشان بسیار طبیعی باشد که باعث می‌شود بسیار زود یاد بگیرند. خوب است که آنها این موضوع را درباره خودشان تشخیص دهند و به آنها توضیح دهید که همدلی کنند (احساسات دیگران را درک کنند اما همچنان کاری را که می‌خواهند برای خود انجام دهند) به جای همدردی (درک و احساس کردن احساسات دیگران، که آنها را از انجام کاری که می‌خواهند محدود می‌کند).

9. اجازه دهید خلاقیت خود را آزاد کند:

شریک‌های بسیار حساس ممکن است از بسیاری جهات بسیار خلاق باشند. این همچنین می‌تواند آنها را به عنوان یک شخصیت بسیار دوست‌داشتنی تبدیل کند. این اغلب می‌تواند موجب ایجاد رفتارهای بهتر و نرمال تر در مردان احساسی شود.

10. شما نیز گاهی به آنها تکیه کنید:

شریک‌های حساس می‌توانند ضریب هوشی عاطفی بالایی داشته باشند. هوش عاطفی بالاتر آنها به آنها اجازه می‌دهد تا یک موقعیت را بسیار بهتر درک کنند. برای گرفتن دیدگاه‌های آنها می‌توانید گاهی اوقات از دیدگاه و توصیه‌های آنها کمک بگیرید.

منبع: مرکز مشاروه خانواده آویژه// https://psychology.avije.

روش های پیدا کردن دوست پسر خوشگل

 

احساس می‌کنید همه به جز شما بلدند چطور دوست پسر پیدا کنند، به‌خصوص وقتی همه زوج‌های خوشبخت را می‌بینید که در حال عشق‌بازی هستند، در حالی که شما با وجود تلاش زیاد تنها هستید. ناامید نشوید، با هشت میلیارد نفر روی کره زمین، همیشه جایی برای شما وجود دارد. بیایید در مورد اینکه چرا پیدا کردن دوست پسر می‌تواند سخت باشد، کجا به دنبال دوست پسر خوب بگردیم و چگونه دوست پسر پیدا کنیم صحبت کنیم. در ادامه این مقاله مرکز مشاوره خانواده آویژه را حتما بخوانید.

چرا پیدا کردن دوست پسر می‌تواند سخت باشد

این تصور شما نیست - قرار گذاشتن واقعاً سخت‌تر شده است. اگر سوال این است که چگونه دوست پسر پیدا کنیم، در اینجا چند دلیل وجود دارد که ممکن است برای شما اتفاق نیفتد:

  • شما خیلی مشغول هستید: بین کار، خانواده و دوستان، شما فقط وقت ندارید که به جستجوی دوست پسر بگردید.
  • شما در مکان‌های اشتباه به دنبال دوست پسر می‌گردید: کافه ها و کلوپ‌ها سرگرم‌کننده هستند اما احتمالاً جایی نیستند که پسرهایی که به دنبال چیزی طولانی‌مدت هستند، به دنبال آن باشند.
  • شما خیلی سخت‌گیر هستید: همه یک تصوری از آقای مناسب خود دارند اما گاهی اوقات آنقدر روی تیک زدن یک لیست تمرکز می‌کنید که آقای مناسب برای خود را رد می‌کنید.
  • شما حاضر به امتحان دوستیابی آنلاین نیستید: فکر می‌کنید تنظیم پروفایل و چت خیلی وقت می‌برد یا از نوع مردانی که آنجا پیدا می‌کنید ناامید شده‌اید.
  • شما به قرارهای خود زمان کافی نمی‌دهید: شما انتظار دوست شدن در اولین قرار را دارید و این همیشه اتفاق نمی‌افتد.

اگر به دنبال مشاوره رایگان خوب هستید این مقاله مشاوره آویژه را حتما از دست ندهید: مراکز مشاوره حضوری رایگان در غرب تهران

اما راه‌هایی وجود دارد که می‌توانید یاد بگیرید چگونه دوست پسر پیدا کنید:

قبل از شروع، مشخص کنید که دقیقاً به دنبال چه چیزی هستید. چیزی معمولی؟ یک تعهد طولانی‌تر؟ کسی که با او سر و سامان بگیرد و بچه‌دار شوید؟ وقتی می‌دانید خودتان در یک رابطه چه می‌خواهید، پیدا کردن کسی که با شما مطابقت دارد آسان‌تر می‌شود.

اگر از پسرهایی که ملاقات می‌کنید خسته شده‌اید، شاید وقت آن رسیده که از منطقه امن خود خارج شوید. هرگز نمی‌دانید، ممکن است شریک زندگی کامل را در جایی غیرمنتظره پیدا کنید. حتی اگر اینطور نیست، علم نشان می‌دهد که تجربیات جدید برای ما مفید است.

در نهایت، به یاد داشته باشید که این یک بازی عددی است. هر چقدر به تعداد بیشتری قرار ملاقات بگذارید، احتمال کلیک کردن یکی در نهایت بیشتر می‌شود. شما تمام شوت‌هایی را از دست می‌دهید که نمی‌زنید.

این یک افسانه ای بیش نیست و هیچ فایده‌ای ندارد که منتظر شاهزاده خود باشید. بنابراین به جای آن بیرون بروید و او را پیدا کنید. در اینجا 20 نکته برای نحوه پیدا کردن دوست پسر آورده شده است:

روش های پیدا کردن دوست پسر

1. به رویدادهای رایگان بروید

همه جا، صرف نظر از اینکه چقدر کوچک باشد، رویدادهایی وجود دارد که برای عموم آزاد است - افتتاحیه گالری هنر، امضای نویسنده، کنسرت، نمایش کمدی استندآپ و هر چیز دیگری. یکی را که دوست دارید انتخاب کنید و بروید - هرگز نمی‌دانید چه کسی را ممکن است ملاقات کنید.

2. در حین انتظار در صف، مکالمه را شروع کنید

درست است که اکثر مردم روی تلفن‌های خود تمرکز خواهند کرد - اما اگر نه، قطعاً باید سلام کنید، زیرا قدم اول برای گرفتن دوست پسر در واقع صحبت کردن با یک انسان دیگر است. حتی اگر شکست بخورید، ممکن است بتوانید یک دوست غیرمنتظره پیدا کنید.

3. به مسابقات ورزشی بروید

چه در کافه ها و چه در مکان‌های ورزشی حتی اگر چیزی در مورد ورزش نمی‌دانید، باید به بازی بروید - ممکن است یک پسر بامزه پیدا کنید که خوشحال می‌شود قوانین را برای شما توضیح دهد. یا اگر طرفدار هستید، تماشای آن با افراد دیگر همیشه سرگرم‌کننده است.

4. از یک غریبه تعریف کنید

مردم دوست دارند چیزهای خوب در مورد خودشان بشنوند. لازم نیست فانتزی باشد، اما باید صادقانه باشد - حتی تعریف ساده‌ای مثل "من کفش‌هایت را دوست دارم" یا "این تی‌شرت عالی است" می‌تواند یخ را بشکند و یک ارتباط ایجاد کند.

5. داوطلب شوید

صرف نظر از علایق یا سطح مهارت شما، یک فرصت داوطلبانه برای شما وجود دارد. علاوه بر این، می‌توانید دنیا را به جای بهتری تبدیل کنید و در عین حال افرادی را با روحیه خیرخواهانه مشابه خود ملاقات کنید - برد-برد!

6. کلاس بردارید

فقط به این دلیل که سال‌ها پیش فارغ‌التحصیل شده‌اید به این معنی نیست که باید دست از یادگیری بردارید. چه در یک دانشگاه، یک مرکز هنری محلی یا حتی آنلاین باشد، شرکت در یک کلاس راهی عالی برای گسترش افق‌های شماست و ممکن است فقط یک همکلاسی برای زندگی پیدا کنید.

7. از یک گالری هنری دیدن کنید

بسیاری از گالری‌ها تورهایی از مجموعه‌های خود دارند که راهی عالی برای کسب فرهنگ در حین ملاقات با افراد جدید است. همچنین می‌توانید فقط پرسه بزنید - آیا شروع یک مکالمه درباره یک اثر هنری به نظر نمی‌رسد که مکالمه کامل باشد؟

8. تلفن همراه خود را خانه بگذارید

 گذاشتن تلفن همراه در خانه (یا حداقل خاموش کردن و گذاشتن آن در جیبتان) به این معنی است که از وسوسه مداوم چک کردن آن خلاص می‌شوید و می‌توانید به دنیای اطراف خود توجه کنید. چه کسی می‌داند که ممکن است چه چیز یا چه کسی را پیدا کنید؟

9. از دوستان و خانواده کمک بگیرید

قبل از پیدایش سایت‌های دوستیابی، دوستان و خانواده وجود داشتند. آن‌ها شما را می‌شناسند و بهترین‌ها را برایتان می‌خواهند. بنابراین اگر واقعا به دنبال پسر دوست‌داشتنی هستید، بد نیست از عزیزان خود بخواهید که چشم‌شان به دنبال پسر مجرد خوش‌تیپ باشد تا به شما معرفی کنند.

۱۰. وقت خود را در فضای باز بگذرانید

حتی اگر عاشق طبیعت هم نباشید، بودن در فضای باز فواید مشخصی برای سلامتی دارد. نمی‌خواهید پیاده‌روی طولانی بروید؟ در پارک محله‌تان قدم بزنید یا در کلاس‌های گیاه‌شناسی یا پرنده‌نگری شرکت کنید.

۱۱. با کسی در کتاب‌فروشی سر صحبت را باز کنید

بله، کتاب‌فروشی‌های فیزیکی هنوز هم وجود دارند و راهی سرگرم‌کننده برای پیدا کردن دوست پسر هستند. اکثر خواننده‌ها دوست دارند درباره کتاب‌ها صحبت کنند، پس اگر از آن پسر جذاب که بین قفسه‌ها می‌چرخد بپرسید که فکر می‌کند چه کتابی باید بخوانید، اشتباه نمی‌کنید.

 12. به یک مکان جدید بروید

شاید دلیل اینکه نمی‌توانید دوست پسر پیدا کنید این است که تمام گزینه‌های فعلی خود را امتحان کرده‌اید. رفتن به جایی جدید (یک شب شعر، یک شب مسابقه دانستنی‌ها) راه خوبی برای شناختن و پیدا کردن شخص جدید است.

۱۳. چیزی غیر از نوشیدنی برای او بفرستید

می‌توانید برایش نوشیدنی بفرستید... اما این خیلی کلیشه‌ای است. کمی متفاوت باشید و برایش یک تنقلات جذاب مثل سیب‌زمینی سرخ کرده یا پیش‌غذا بفرستید - شما متفاوت خواهید بود و این خوب است. و چه کسی می‌داند، شاید حتی آن را با شما تقسیم کند!

۱۴. به شب مسابقه دانستنی‌ها یا شب شعر یا کافه بازی‌های فکری بروید

حتی اگر خودتان خیلی طرفدار مسابقه دانستنی‌ها نیستید، یک تیم پیدا کنید یا فقط به عنوان تماشاگر بروید. شما اطلاعات جالب جدیدی یاد خواهید گرفت و شاید در نهایت به یک قرار پاسخ مثبت بدهید.

 ۱۵. با دوستان مدرسه یا دانشگاه خود دوباره ارتباط برقرار کنید

خوشبختانه، در عصر رسانه‌های اجتماعی، پیدا کردن دلدادگی‌های قدیمی‌تان هرگز آسان‌تر نبوده است. هرگز نمی‌دانید چه کسی ممکن است مجرد و علاقه‌مند باشد!

۱۶. برنامه ورزشی خود را تغییر دهید

آیا معمولاً فقط یک ساعت روی تردمیل می‌دویدید و تمام؟ به جای آن، برای یک فعالیت گروهی مثل کلاس یوگا یا کراس‌فیت ثبت‌نام کنید. حتی اگر به معنای پیدا کردن دوست پسر نباشد، تغییر روتین ورزشی هر چند وقت یک بار همیشه خوب است.

۱۷. یک مهمانی شام برگزار کنید

وقتی صحبت از پیدا کردن دوست پسر می‌شود، کلید اینجا انتخاب دقیق مهمانان است. از آن‌ها بخواهید کسی را بیاورند که فکر می‌کنند ممکن است برای شما مناسب باشد و آن‌ها را در کنار یک غذا و مهمانی، خوب بشناسید.

۱۸. در فروشگاه مواد غذایی از او نظر بخواهید

این روش مشابه گزینه کتاب‌فروشی است اما ساده‌تر. از او کمک بخواهید تا چیزی را برای شما بردارد یا از او بپرسید که فکر می‌کند چه تنقلات جدید و جالبی باید امتحان کنید. چه کسی می‌داند، شاید شما دو نفر در بخش محصولات تازه با هم جور شوید.

 ۱۹. در شهر خود مثل توریست رفتار کنید

در حالی که کشتی‌های تفریحی یا تورهای بسته برای ملاقات با افراد جدید عالی هستند، هزینه آن‌ها باعث می‌شود که برای اکثر ما گزینه مناسبی نباشند. از طرف دیگر، بسیاری از شهرها تورهای راهنمایی دارند که هزینه آن‌ها خیلی بیشتر از هزینه نوشیدنی و فیلم نیست. یک موضوع انتخاب کنید - غذا، تاریخ یا حتی ارواح - و ثبت‌نام کنید. درست است، احتمال دارد او فقط برای بازدید آمده باشد، اما این چیزی است که احتمال ایجاد رابطه‌های راه دور را به وجود می آورد.

 ۲۰. شروع دوستیابی آنلاین

آیا می‌دانستید که سه نفر از هر ده نفر تاکنون از سایت یا اپلیکیشن دوستیابی استفاده کرده‌اند؟ وقتی صحبت از پیدا کردن دوست پسر می‌شود، اینترنت یک گزینه عالی است، مخصوصاً اگر در شهر کوچکی زندگی می‌کنید، علایق خاصی دارید یا برای پیشنهادهای دیگر این می تواند پیشنهاد خوبی باشد.

۳ نکته برای پیدا کردن دوست پسر آنلاین

در حالی که دوستیابی آنلاین شباهت‌های زیادی به روش سنتی آن دارد، هنوز هم چندین نکته وجود دارد که اگر به دنبال راهی برای پیدا کردن دوست پسر هستید باید در نظر داشته باشید.

  1. مشخص کنید که چه می‌خواهید. با وجود گزینه‌های بسیار زیاد، مهم است که مشخص کنید چه چیزی می‌خواهید، چه یک رابطه کوتاه‌مدت باشد یا کسی برای ازدواج. کمی وقت بگذارید تا به نیازها و خواسته‌های خود فکر کنید - آیا می‌خواهید رابطه معمولی یا جدی داشته باشید؟ کسی نزدیک یا فاصله دور مشکلی ندارد؟

  2. سایت دوستیابی مناسب را انتخاب کنید درست مثل اینکه کسی برای غذای گیاهی به رستوران استیک نرود، انتخاب اپلیکیشن دوستیابی بر اساس نوع رابطه مورد نظر بسیار مهم است. اگر به دنبال رابطه جدی و طولانی‌مدت هستید، حتما طریقه و روش درستی را برای پیدا کردن دوست پسر انتخاب کنید.

  3. مطمئن شوید که پروفایل شما کامل است اولین برداشت‌ها مهم هستند و جدا از عکس‌ها، پروفایل اولین چیزی است که هر کسی به آن نگاه می‌کند. بنابراین وقت بگذارید تا آن را خاص کنید. اطلاعات بیش از حد، خوب نیست اما اطلاعات کم می‌تواند مانند یک پرچم قرمز به نظر برسد.

منبع: مرکز مشاوره روانشناشی آویژه//https://psychology.avije.org/

آیین نامه اعزام مشمولان رشته های پزشکی و پیرا پزشکی

مهلت یکساله اعزام مشمولان رشته های پزشکی و پیرا پزشکی

به گزارش مرکز مشاوره آویژه امکان استفاده از مهلت یکساله اعزام مشمولان رشته های پزشکی و پیرا پزشکی طبق روال قبل وجود دارد. همانطور که میدانید در ماه های اخیر با توجه به گسترش ویروس کرونا در کشور و نیاز مبرم به نیروی متخصص در حوزه درمان، سازمان وظیفه فارغ التحصیلان رشته های پزشکی و پیرا پزشکی را که در مهلت یک ساله معرفی به خدمت بودند، فراخواند و تعدادی از این افراد تا اردیبهشت ماه  به خدمت اعزام شدند. این افراد در بیمارستان هایی که تحت نظارت نیروهای مسلح کار میکنند به کار گرفته شدند تا به بهبود هر چه سریعتر وضعیت کشور کمک شود.

اما حالا با گذشت مدتی از این بیماری سازمان وظیفه تصمیم گرفته که فارغ التحصیلان رشته های پزشکی و پیرا پزشکی نیز مهلت یک ساله خود را مانند قبل داشته باشند. این افراد نیز به مانند دیگر مشمولان باید قبل از پایان مهلت یک ساله برای مشخص کردن وضعیت نظام وظیفه خود اقدام کنند در غیر این صورت مشمول غایب شناخته میشوند و با مجازات و عواقب آن روبرو خواهند شد.

به گزارش مرکز مشاوره آویژه علت اتخاذ این تصمیم این است که وضعیت کشور از نظر بیماری بهتر شده و شرایط عادی تر شده است لذا مشمولان متخصص در حوزه درمان نیز میتوانند از مهلت یکساله خود استفاده کنند. دوستان حتما این مقاله سایت مرکز مشاوره آویژه را بخوانید: معافیت فرزندان ایثارگر

مهلت یکساله اعزام مشمولان رشته های پزشکی و پیرا پزشکی

آیا امکان فراخواندن مجدد مشمولان رشته های پزشکی و پیرا پزشکی در مهلت یک ساله وجود دارد؟

سوالی که ممکن است در ذهن مشمولان فارغ التحصیل از رشته های پزشکی و پیرا پزشکی ایجاد شود این است که آیا احتمال فراخوان مجدد در مهلت یک ساله؛ از سوی سازمان وظیفه وجود دارد یا خیر؟ مشمولان باید توجه کنند که قوانین و مقررات سازمان وظیفه بر حسب شرایط امکان تغییر دارد و ممکن است با افزایش نیاز جامعه به تخصص این افراد، مجددا به خدمت فراخوانده شوند. اما در این خصوص لازم است طبق اطلاعیه منتشر شده مبنی بر امکان استفاده از مهلت یکساله عمل کنند و به شایعات توجه نکنند. هر گونه تغییر در این قانون به اطلاع مشمولان میرسد.

تعیین تکلیف مشمولان رشته های پزشکی و پیرا پزشکی

به گزارش مرکز مشاوره آویژه بعد از انتشار اطلاعیه سازمان وظیفه مبنی بر امکان استفاده مشمولان رشته های پزشکی و پیرا پزشکی از مهلت یک ساله، این افراد باید در این مدت برای تعیین تکلیف وضعیت نظام وظیفه خود اقدام کنند، بر همین اساس فردی که قصد ورود به دانشگاه و استفاده از معافیت تحصیلی دارد باید قبل از به پایان رسیدن این مهلت برگه اشتغال به تحصیل خود را از یکی از دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم یا وزارت بهداشت، به سازمان وظیفه تحویل دهد. همچنین افرادی که شرایط معافیت دائم، معافیت از رزم و... را دارند نیز باید مدارک و شواهد مربوطه را به سازمان وظیفه ارائه دهند تا وضعیت آنها مشخص شود. البته اگر شرایط به گونه ای پیش رود که این افراد مجبور به اعزام به خدمت در مهلت یک ساله شوند باید مطابق تصمیمات سازمان وظیفه عمل کنند. مشاوران مرکز مشاوره آویژه به شما پیشنهاد می کنند این مقاله را حتما بخوانید: فرمول محاسبه وزن برای معافیت سربازی

خدمات مرکز مشاوره آویژه:

کسری خدمت: در صورت داشتن یکسری شرایط می توانید از کسری خدمت استفاده نمایید. کسری خدمت سربازی شامل:

  • کسری فرزندان ایثارگران و رزمندگان
  • کسری خدمت جبهه پدر
  • کسری خدمت در مناطق بد آب و هوا
  • کسری بسیج
  • کسری خدمت نخبگان
  • کسری خدمت متاهلین
  • پروژه های کسری خدمت می باشد.

مشمولان خدمت سربازی می توانند با داشتن شرایط از انواع کسری خدمت استفاده کنند.

انواع معافیت های سربازی: معافیت های نظام وظیفه شامل:

  • معافیت تحصیلی
  • معافیت پزشکی
  • معافیت کفالت
  • معافیت ایثارگری
  • معافیت موقت
  • معافیت دائم
  • معاف از رزم
  • و غیره می باشد.

افراد طبق شرایطی که دارند می توانند از هر یک از انواع معافیت های سربازی استفاده نمایند.

  • نحوه دریافت امریه

  • اعزام به خدمت

  • خروج از کشور

  • توجیه غیبت

منبع: مرکز مشاوره آویژه///https://avije.org/

بکارگیری سربازان در مراکز آموزشی نظام وظیفه

نیروهای مسلح

بکارگیری سربازان در مراکز آموزشی نیروهای مسلح و گذراندن دوره ی آموزشی خدمت سربازی برای مشمولین توسط سازمان نظام وظیفه کشور و بر اساس شاخصه هایی صورت میپذیرد. جوانانی که پس از اتمام تحصیل خود در مدارس به سن مشمولیت میرسند  و باید برای اعزام به خدمت سربازی آماده شوند، دغدغه های دوره های آموزشی و دور شدن از خانواده را خواهند داشت. زیرا این افراد بر اساس تقسیم بندی ستاد نیروهای مسلح برای گذراندن دوره ی آموزشی به یکی از پادگان های آموزشی زیر نظر سازمان نظام وظیفه فرستاده خواهند شد.

بر اساس ماده قانون 5 از مجموعه قوانین سازمان نظام وظیفه، همه ی مشمولین خدمت وظیفه سربازی زمانی که به دوره ی خدمت ضرورت اعزام میشوند میتوانند دوره ی رزمایش های مقدماتی را فرا گیرند. در این دوره ها مشمولین میتوانند به طور کامل آموزش های نظامی را فراگرفته و این دوره ی آموزشی یکی از مهم ترین بخش های خدمت سربازی برای جوانان به حساب میاید.

بر این اساس اظهارات سرهنگ نجف حمیدزاده، برابر با ماده قانون 5 خدمت وظیفه سربازی، مشمولین باید این دوره ی دوماهه را در پادگان های نظامی که از سوی سازمان نظام وظیفه عمومی ناجا و ستاد کل نیروهی مسلح مشخص میشود بگذرنند. و اما بکارگیری سربازان در مراکز آموزشی نیروهای مسلح گفته شده بر اساس شرایطی است که سازمان نظام وظیفه آن ها را وضع کرده است. این سازمان با در نظر گرفتن عواملی شامل نیازمندی های ستاد نیروهای مسلح به سربازان وظیفه و ظرفیت های مراکز آموزشی و سایر شرایط، مشمولین را در مراکز مختلف آموزشی تقسیم بندی کرده و متقاضیان به شهرهای مختلف برای گذراندن دوره های آموزشی فرستاده میشوند. دوستان حتما این مقاله سایت مرکز مشاوره آویژه را بخوانید: معافیت فرزندان ایثارگر

بر طبق گفته های معاون بخش اعزام سربازان ستاد نیروهای مسلح، مشمولین بر اساس شرایط اقلیمی و جغرافیایی محل زندگی خود در پادگان های آموزشی این سازمان تقسیم بندی میشوند.

اما پس از بکارگیری سربازان در مراکز آموزشی نیروهای مسلح و اتمام 8 هفته یا همان 2 ماه آموزش سربازان ، اولویت تقسیم بندی مشمولین بر اساس شرایط زیادی صورت خواهد گرفت. علاوه بر نیازهای ستاد نیروهای مسلح به سرباز، وضعیت تاهل افراد نیز در نظر گرفته میشود. آن دسته از افرادی که ازدواج کرده و دارای فرزند هستند میتوانند در شهر محل سکونت همسر خود به ادامه ی خدمت سربازی بروند. این از جمله تسهیلاتی است که سازمان نظام وظیفه عمومی کشور برای مشمولین خدمت سربازی در نظر گرفته است.

در بیشتر موارد، محل دوره ی آموزشی افراد با محل گذراندن دوره ی خدمت ضرورت آنان متفاوت خواهد بود. سازمان نظام وظیفه نیروهای مشمول را در مناطقی در حدود 300 کیلومتر فاصله با محل سکونت تقسیم بندی کرده و محل خدمت سربازی آنان را مشخص خواهد کرد.

یکی از اصلی ترین مواردی که باعث میشود شما در موضوعات بکارگیری سربازان در مراکز آموزشی نیروهای مسلح به هدف خود برسید این است که هم دسترسی کاملی به اطلاعات کافی در این زمینه و هم پشتکار لازم برای انجام این کار داشته باشید. باید توجه داشته باشید که بیشتر افراد در مورد مسائل  مشمولین خدمت سربازی به مشکل برمیخورند اما جای نگرانی نیست. هر هدفی دارای سختی های خاص خودش است. مشکلاتی که در حیطه  بکارگیری سربازان در مراکز آموزشی نیروهای مسلح با آن رو به رو میشوید نباید شما را ناامید کند. شما میبایست در ابتدا هدف خود را مشخص کنید و برای رسیدن به آن برنامه ریزی کنید.

با این شیوه صحیح قطعا اکثر ناملایمات و ناهمواری هایی که در مسیر خدمت سربازی با آن مواجه میشوید نمیتواند شما از رسیدن به مقصود منصرف سازد. باید خوب به این نکته توجه کنید که برنامه ریزی بسیا مهم است اما در مورد  بکارگیری سربازان در مراکز آموزشی نیروهای مسلح تنها گام نخست است. شما میبایست پشتکار نیز داشته باشید و در آخر از اطلاعات افراد آگاه نیز بهره بگیرید. کارشناسان مرکز مشاوره آویژه میتوانند در این زمینه به طور کامل در کنار شما باشند و شما عزیزان را راهنمایی کنند. مشاوران مرکز مشاوره آویژه به شما پیشنهاد می کنند این مقاله را حتما بخوانید: فرمول محاسبه وزن برای معافیت سربازی

خدمات مشاوره نظام وظیفه  آویژه:

کسری خدمت: در صورت داشتن یکسری شرایط می توانید از کسری خدمت استفاده نمایید. کسری خدمت سربازی شامل:

  • کسری فرزندان ایثارگران و رزمندگان
  • کسری خدمت جبهه پدر
  • کسری خدمت در مناطق بد آب و هوا
  • کسری بسیج
  • کسری خدمت نخبگان
  • کسری خدمت متاهلین
  • پروژه های کسری خدمت می باشد.

مشمولان خدمت سربازی می توانند با داشتن شرایط از انواع کسری خدمت استفاده کنند.

انواع معافیت های سربازی: معافیت های نظام وظیفه شامل:

  • معافیت تحصیلی
  • معافیت پزشکی
  • معافیت کفالت
  • معافیت ایثارگری
  • معافیت موقت
  • معافیت دائم
  • معاف از رزم
  • و غیره می باشد.

افراد طبق شرایطی که دارند می توانند از هر یک از انواع معافیت های سربازی استفاده نمایند.

  • نحوه دریافت امریه:

افراد مشمولی که می خواهند برای دریافت امریه خدمت سربازی اقدام نمایند؛ باید از مراحل و شرایط آن کاملا اطلاع داشته باشند تا بتوانند از این فرصت استفاده نمایند. برای دریافت امریه سربازی باید رشته تحصیلی تان با سازمانی که می خواهید امریه بگیرید، متناسب باشد. مقطع تحصیلی فرد بسته به سازمان مورد نظر از دیپلم تا دکتری را شامل می شود. از جمله مواردی که در گرفتن امریه بسیار مهم است، نداشتن غیبت می باشد.

  • اعزام به خدمت:

هر فرد ذکور ایرانی وقتی به سن ۱۸ سالگی تمام می رسد، مشمول قانون خدمت وظیفه قرار می گیرد. فرد در این موقعیت باید برای اعزام به خدمت سربازی آماده شود. فرد مشمول باید اقدام به دریافت دفترچه خدمت وظیفه از دفاتر خدماتی نماید. همچنین درخواست خود را در سامانه انجام دهد. بعضی از مشولین نیز به جای اعزام به خدمت از انواع معافیت ها و کسری های خدمت سربازی استفاده می نمایند.

  • قوانین نظام وظیفه خدمت سربازی:

طبق قانون سن مشمولیت بین ۱۸ تا ۵۰ سالگی است ولی باز هم در برخی شرایط ممکن است بر حسب ضرورت به ۶۰ سالگی هم برسد. مطابق قوانین نظام وظیفه، مدت خدمت مشمولین در مناطق عادی و نظامی ۲۱ ماه است و برای مشمولینی که در سازمان ها و ارگان های غیرنظامی خدمت می کنند، ۲۴ است. از آنجا که قوانین وظیفه عمومی دائماً در حال تغییر و تحول است، افراد باید از قوانین بروز و تغییر یافته اطلاع داشته باشند. تا شاید بتوانند از امتیازات مربوط به گرفتن انواع معافیت های سربازی، کسری خدمت، امریه و غیره استفاده کنند.

  • خروج از کشور:

افرادی که به سن مشمولیت نرسیده اند برای خروج از کشور مشکلی ندارند و نیاز به گرفتن مجوزی نمی باشد؛ اما فردی که به سن مشمولیت رسیده است حداکثر ۱ سال بعد از ترک تحصیل، اخراج یا فراغت از تحصیل باید خود را به وظیفه عمومی معرفی نماید. دانش آموزان یا دانشجویانی که معافیت سربازی دارند در خروج از کشور از سوی وظیفه عمومی هیچگونه ممنوعیتی ندارند. مشمولان جهت سفرهای زیارتی، علمی، غیرزیارتی، کاری، مطالعاتی، ورزشی، ماموریتی و … باید جهت خروج از کشور از وثیقه استفاده نمایند.

  • مشمولین خدمت:

افرادی مشمولی که به سن اعزام به خدمت رسیده اند یا برای خدمت سربازی اعزام می شوند یا اینکه مشمول غیبت می شوند. گاهی مشمولین بر اثر ناآگاهی وارد دوره غیبت می شوند؛ بنابراین اطلاع از قوانین اعزام به خدمت خیلی ضروری می باشد. گاهی اوقات با وجود اینکه فرد وارد دوره غیبت می شود اما می تواند با استفاده از شرایطی از غیبت موجه استفاده نماید.

  • توجیه غیبت:

در شرایطی مثل: داشتن بیماری، حوادثی که باعث صدمات جسمی و روانی فرد مشمول شده و مانع اعزام به خدمت او شده است، بستری شدن در بیمارستان بر اثر بیماری، فوت کردن یکی از اعضای درجه یک خانواده مشمول، مشکلات اداری ایجاد شده در دفترچه اعزام به خدمت فرد. اینها میتواند موجب توجیه غیبت مشمول شود. برخی مشمولین هم درخواست تمدید و یا تعجیل خدمت را دارند که بر اساس ارائه مدارک این اقدام یکبار برای فرد انجام می شود. اگر غیبت موجه نباشد، فرار از خدمت محسوب می شود.

منبع: مرکز مشاوره آویژه///https://avije.org/