برخی از مشمولین خدمت سربازی در زمان اتمام خدمت خود، این سوال برایشان پیش می آید که چگونه باید برای ترخیص از خدمت سربازی خود اقدام کنند!
به گزارش مرکز مشاوره آویژه و به نقل از معاونت اجتماعی سازمان وظیفه عمومی ناجا، سردار تقی مهری، در پاسخ به سوال مشمولان در رابطه با نحوه پیگیری صدور کارت پایان خدمت، فرمودند: متصدی صدور کارت پایان خدمت سازمان وظیفه عمومی می باشد و این سازمان با توجه به اطلاعات ارسال شده از یگان خدمتی سرباز، نسبت به صدور کارت پایان خدمت شخص اقدام می کند.
بنابراین کلیه مشمولین باید ابتدا به یگان خدمتی خود مراجعه کنند و پس از اطمینان از ثبت اطلاعات آنها توسط آن یگان، باید منتظر دریافت کارت پایان خدمت خود از سوی سازمان وظیفه عمومی باشند.
سردار مهری افزود: فرآیند صدور کارت پایان خدمت از یگان خدمتی شروع می شود و تا زمانی که مراحل لازم در آن جا سپری نشده و اطلاعات لازم برای سازمان وظیفه عمومی ارسال نشود، از سوی این سازمان اقدامی برای صدور کارت پایان خدمت فرد صورت نمی گیرد. بنابراین سربازان ابتدا باید فرآیند ترخیص خود را پشت سر بگذارند و پس از گذراندن مراحل، باید منتظر صدور کارت پایان خدمت خود از سوی سازمان وظیفه عمومی باشند.
در ادامه مطلب، فرآیند ترخیص توضیح داده شده است. لذا از شما دعوت می کنیم با مرکز مشاوره آویژه همراه باشید.
لطفا این ویدئو را حتما ببینید: https://www.aparat.com/v/jwzq1tl
پس از اتمام خدمت سربازی، شما باید برای ترخیص خود از سربازی یک سری از مراحل را طی کنید. ابتدا باید سراغ تسویه حساب بروید. به عنوان سرباز شما باید با تمامی قسمت هایی که با آنها سر و کار داشته اید تسویه حساب کنید.
بطور کلی تسویه حساب فقط شامل مسائل مالی نمی شود و اگر وسایلی از یگان خدمتی اتان در اختیار شما است، باید آنها را تحویل دهید. فرآیند تسویه حساب از سه قسمت تشکیل شده است.
در حین خدمت سربازی در یگان خدمتی خود توجیه خواهید شد که طبق قانون نظام وظیفه فرآیند ترخیص و تسویه حساب چگونه است. مدتی که از خدمت سربازی شما بگذرد تاریخ دقیق ترخیص و تسویه حساب شما توسط مسئولین یگان اعلام می شود.
بعد از این که متوجه شدید چه تاریخی باید تسویه حساب کنید، باید حدود 10 الی 15 روز قبل از تاریخ پایان خدمت خود به معاونت وظیفه عمومی استان محل خدمت خود مراجعه کنید و فرم درخواست ارسال پرونده خودتان را از یگان خدمتی به معاونت وظیفه پر کنید.
بعد از ثبت درخواست شما در معاونت وظیفه این سازمان به صورت مکتوب یا از طریق اتوماسیون از یگان خدمتی شما پرونده شما را درخواست می کند.
در مرحله بعد معاونت وظیفه عمومی پس از دریافت پرونده شما و بررسی آن به شما تاریخ دقیق تسویه حسابتان اعلام می شود. شما باید در تاریخ مقرر مجدد به معاونت وظیفه عمومی استان محل خدمتتان مراجعه کنید و فرم مربوطه را دریافت کنید.
بعد از آن باید به یگان خود رفته و فرم دوم را از آنجا دریافت کنید. در این جا باید به جمع آوری امضا از قسمت های مختلف یگان خود بپردازید. مهم ترین قسمت هایی که باید امضای تسویه حساب آن ها را بگیرید، شامل اسلحه خانه و نیروی انسانی پادگان می باشد.
به این نکته باید دقت داشته باشید جمع آوری امضاها به ترتیب می باشد؛ یعنی اگر نفر اول امضا نکند، نفر دوم امضا نخواهد کرد و اولین امضایی که باید بگیرید امضای فرمانده اتان می باشد. باید توجه داشته باشید که به علت تعدد امضاهای لازم ممکن است جمع آوری امضا چند روز به طول بینجامد؛ بنابراین در این فرآیند باید صبور باشید.
پس از جمع آوری کلیه امضاها باید فرم معاونت وظیفه و فرم یگان خدمتی را به خودشان بازگردانید.
در این زمان شما باید از یگان خدمتی خود درخواست کنید تا اطلاعات شما را به سازمان وظیفه عمومی ارسال کنند. در این مرحله باید یک فرم که شامل اطلاعات زیر می باشد را تکمیل کنید.
پس از تکمیل فرم مربوط به این اطلاعات و فرم شماره 111، یگان خدمتی شما اطلاعات مورد نظر را از طریق سیستم برای سازمان وظیفه عمومی ارسال خواهد کرد.
بعد از تایید مدارک شما توسط این سازمان و همزمان با صدور کارت پایان خدمت شما، پیامکی از سوی سازمان نظام وظیفه به شماره ای که در فرم نوشته اید، ارسال خواهد شد و حدود 15 روز بعد از ارسال پیامک کارت پایان خدمت هوشمند به آدرسی که معرفی کرده اید از طریق پست ارسال خواهد شد.
این مقاله را حتما بخوانید: شرایط دریافت معافیت پزشکی قلب
برخی از افراد ممکن است پس از تکمیل اطلاعات خود پیامکی از سوی سازمان وظیفه عمومی دریافت نکنند و یا در صورت دریافت پیامک حتی پس از 15 روز نیز کارت پایان خدمت خود را دریافت نکنند.
به گزارش مرکز مشاوره آویژه و با توجه به صحبت های سردار تقی مهری: کسانی که موفق به دریافت کارت پایان خدمت خود نشده اند، ابتدا باید برای پیگیری امور خود به اداره پست محل زندگی خود مراجعه کنند؛ زیرا امکان دارد کارت در زمانی برای آنها ارسال شده باشد که در آدرس مورد نظر حضور نداشته اند. در صورتی که کارت در دفتر پست نبود باید به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +10) مراجعه کنند و درخواست ارسال مجدد کارت پایان خدمت بکنند.
هم چنین افرادی که پیامکی مبنی بر صدور کارت پایان خدمت از سازمان وظیفه عمومی دریافت نکرده اند، باید از طریق بخش استعلامات وبسایت سازمان وظیفه عمومی به نشانی www.vazifeh.police.ir و یا از طریق تلفن گویا به شماره 096480 و یا ارسال علامت سوال (؟) به سامانه پیامکی 110206010 از آخرین وضعیت کارت پایان خدمت خود مطلع شوند.
سردار مهری در ادامه توضیح داد در صورتی که اطلاعات متقاضی همانند شماره تماس و یا محل سکونت تغییر کند، کارت به اداره پست عودت داده می شود و در نهایت دوباره به سازمان وظیفه عمومی ارسال خواهد شد.
این افراد باید به پلیس +10 مراجعه کنند و پس از اصلاح مشخصات خود درخواست ارسال مجدد کارت پایان خدمت را بکنند.
همچنین اگر پس از دریافت کارت پایان خدمت و بررسی اطلاعات خود متوجه مغایرت شدید، باید برای اصلاح آن اطلاعات به یگان خدمتی خود مراجعه کنید و از آن جا پیگیری های لازم را انجام دهید.
هدف مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات خدمت سربازی و افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. در این راستا مرکز مشاوره آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره خدمت سربازی به شما هم میهنان عزیز ارائه می دهد.
لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید.
در این مقاله به مراحل ترخیص از سربازی پرداختیم و مدارک لازم را بر شمردیم. چنانچه به راهنمایی بیشتری در این زمینه یا دریافت مشاوره نظام وظیفه نیاز دارید، می توانید با مرکز مشاوره آویژه تماس بگیرید و با کارشناسان با تجربه این مرکز مشاوره بگیرید
برای استفاده از خدمات مشاوره تلفنی با شماره 90990710985 تماس بگیرید.
چه زمانی باید برای تسویه حساب سربازی خود اقدام کنید؟
10 الی 15 روز قبل از فرارسیدن تاریخ اتمام خدمت
برای اخذ کارت پایان خدمت نیاز است چه فرمی پر شود؟
فرم 111 سربازی
اگر پس از دریافت کارت پایان خدمت مغایرتی در اطلاعات آن بود، از کجا باید پیگیری کرد؟
مراجعه به یگان خدمتی
منبع: مرکز مشاوره آویژه
https://avije.org/
ازدواج در حین خدمت سربازی برای برخی افراد ناممکن به نظر میرسد. در زندگی هر شخص دورههایی وجود دارد که خواه ناخواه باید گذرانده شوند و با آنها مواجه شویم،یکی از مهمترین و شاید پردغدغه ترین این دورهها برای مردان،دوران سربازی باشد. حال اگر فرد متاهل باشد،دغدغه اش دو چندان خواهد شد.همین دغدغه های بسیار باعث شده است که افراد متاهل و همسرشان از سربازی وحشت بسیاری داشته باشند در حدی که گاها غیبت می کنند و از رفتن به سربازی فرار می کنند، اما اگر همین افراد اطلاعات درستی در مورد شرایط ازدواج در حین خدمت سربازی برای افراد متاهل داشته باشند با این موضوع بسیار ساده تر برخورد خواهند کرد و تا حد زیادی از ترس آنها کاسته خواهد شد. درادامه با توجه به نیاز این افراد و شرایطشان به چند سوال اساسی در این مورد در سایت مرکز مشاوره آویژه پاسخ خواهیم داد.
برای دریافت مشاوره های حرفه ای میتوانید با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
در گذشته بنظر می رسید که ازدواج و سربازی دو امر مغایر باشند،اما امروزه اینگونه نیست و افرادی که قصد ازدواج در حین خدمت سربازی را دارند می توانند از امتیازات سربازان متاهل بهره مند شوند. بنابراین بعد از ازدواج میتوانند از 7 رو مرخصی بیشتر در طی سال بهره مند شوند و هم چنین میتوانند از کسری خدمت نیز استفاده بکنند.
لطفا این ویدپو را حتما ببینید: https://www.aparat.com/v/jwzq1tl
شایان ذکر است که در این دوره به حقوق انها نیز افزوده می شود. یکی از موضوعات دیگر در این زمینه این است که ممکن است سرباز در شهری غیر از شهر سکونت همسر خود خدمت بکند که برای اینجور موارد امتیاز انتقالی در نظر گرفته شده است تا سربازان در این مورد نیز دغدغه نداشته باشند.علاوه بر این با یکی دیگر از کارهایی که در زمینه اقتصادی برای سربازان متاهل انجام شده است آموزش های دوره فنی و حرفه ای برای راه انداختن کسب و کاری به عنوان شغل دوم است تا بتواند کمک خرجی برای خانواده باشد.
سربازی افراد متاهل تقریبا مثل افراد مجرد میباشد اما دارای امتیازات متعددی است تا دوران سربازی را برای افراد متاهل که شرایطشان خاص است راحت تر بکند. در ابتدا قرار بود قانونی مبنی بر معافیت افراد متاهل از خدمت سربازی وضع شود اما با توجه به سخن مقام معظم رهبری مبنی بر حفظ ارزش و منزلت ازدواج این قانون عملی نشد. با توجه به اینکه افراد متاهل از خدمت سربازی معاف نیستند،در قانون نظام وظیفه تسهیلاتی برای این افراد قرار داده شده اس که میتوان به :
این امتیازات باعث شده است که افراد متاهل راغب به گذراندن خدمت سربازی خود شوند و از غیبت کردن بی مورد بپرهیزند. تمامی این تسهیلات برای این فراهم شده است که متاهلان و خانواده هایشان بتوانند دوران سربازی را هرچه راحت تر به پایان برسانند.
یکی از بزرگ ترین معضلات سربازان چه مجرد چه متاهل میزان حقوقی است که در دوران خدمت سربازی به آنها پرداخت میشود. با توجه به اینکه خدمت سربازی تقریبا تمام وقت سربازان را می گیرد به طوری که آنها نمی توانند در مدت سربازی به داشتن شغلی فکر کنند، بنابراین تنها منبع درآمد بسیاری از سربازان همین حقوق سربازی خواهد بود. شرایط برای افراد متاهل سخت تر نیز است زیرا آنها علاوه بر خرج خود باید خرج همسر و فرزندان، اجاره مسکن و... را نیز پرداخت کنند.
بر اساس قانون حقوق سربازان متاهل بر اساس مدرک تحصیلی و منطقه عملیاتی که در آن مشغول به خدمت هستند، متفاوت خواهد بود.
بنا بر اعلام مراجع مربوطه در سال 1402 حقوق سربازان در کمترین حالت 4.800.000 تومان خواهد بود. که با توجه به درجه و میزان تحصیلات و همچنین وضعیت تاهل سرباز این رقم تا بالای 7.000.000 تومان نیز میتواند برسد.
این مقاله را حتما بخوانید: شرایط دریافت معافیت پزشکی قلب
به جهت حمایت از تشکیل خانواده، پاداشی برای ازدواج سربازان در حین خدمت در نظر گرفته شده است، یکی از مواردی که برای پاداش ازدواج در سربازی در نظر گرفته شده است، حق عائله مندی میباشد، همچنین اگر سربازی دارای غیبت سربازی باشد، برای مدت زمان مشخصی این غیبت او کسر خواهد شد.
به دلیل اینکه افراد متاهل،دارای تعهد به همسر و فرزندان خود می باشند،بنابراین باید بتوانند وقت بیشتری را با خانواده خود سپری کنند. بر اساس قانون سربازان متاهل در شهری که همسر آنها ساکن است و یا در حومه آن شهر باید به خدمت سربازی بپردازند تا هم بتوانند به امور مربوط به خانواده خود رسیدگی کنند وهم با خیالی اسوده از خانواده خود بتوانند خدمت سربازی اشان را پشت سر بگذارند. هم چنین اگر شرایط خدمت در نزدیکی محل زندگی وجود نداشته باشد به میزان مرخصی شخص متاهل اضافه می شود.
در پایان
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با ازدواج در حین خدمت سربازی و مزایای آن می توانید با مشاوران مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل کنید. مشاوران ما آماده ارائه خدمات به شما عزیزان خواهند بود. کافی است با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
سوالات متداول
آیا به تعداد فرزندان سه ماه خدمت سربازی تعیین می شود؟
بله، تمام سربازان متاهلی که دارای فرزند باشند، به ازای هر فرزند،3 ماه کسر خدمت خواهند داشت و از همه مزایای لازم از جمله پاداش برخوردار خواهند شد.
آیا سربازان متاهل در خدمت پاداش دریافت خواهند کرد؟
بله، تمامی سربازانی که در حین خدمت سربازی متاهل شده و یا صاحب فرزند شوند، پاداش هایی دریافت خواهند کرد، همچنین نوع پاداش در نظر گرفته شده برای درجه های مختلف و همچنین نوع ارگانی که سرباز در حال فعالیت در آن می باشد، نیز متفاوت خواهد بود.
هدف مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات خدمت سربازی و افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .
در این راستا مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره اخبار نظام وظیفه به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.
منبع: مرکز مشاوره آویژه
https://avije.org/
سازمان نقشهبرداری کشور در اجرای برنامههای توسعهای در حوزه سرمایههای انسانی از میان دانشجویان برتر در مقاطع تحصیلی فوقلیسانس و دکتری دانشگاههای معتبر در رشتههای: فناوری اطلاعات(سختافزار و نرمافزار)، فنی و مهندسی(نقشهبردای و عمران)، ارتباطات(حوزه اطلاع رسانی) و مدیریت(حوزه اقتصاد، آمایش سرزمین و ...)، اقدام به جذب سرباز امریه میکند که در ادامه این مقاله مرکز مشاوره آویژه به بررسی بیشتر این موضوع خواهیم پرداخت.
برای دریافت مشاوره های حرفه ای با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
به گزارش مرکز مشاوره آویژه سازمان نقشه کشی کشور در نظر دارد از بین واجدین شرایط اقدام به جذب نیروی امریه کند. سازمان نقشه کشی کشور وظایف متعددی از جمله:
و... را بر عهده دارد.
حال این سازمان در راستای پیشبرد اهداف و پروژه های خود از بین مشمولان تحصیل کرده ای که تخصص لازم برای مشارکت در این طرح ها را دارند، سرباز امریه میگیرد. جذب سرباز امریه سازمان نقشه کشی اغلب از بین فارغ التحصیلان رشته های مهندسی است. بدین ترتیب مشمولان وظیفه ای که علاقه مند به گذراندن دوره سربازی خود در این ارگان باشند، همچنین تاریخ اعزام آنها با تاریخ امریه گیری این سازمان یکی باشد، میتوانند برای ثبت نام اقدام کنند.
سازمان نقشه کشی کشور علاوه بر شرایط عمومی جذب سرباز امریه شرایط اختصاصی را مطرح کرده است که داشتن این شرایط لازمه همکاری با این سازمان است. این شرایط به شرح زیر است:
به گزارش مرکز مشاوره آویژه، پذیرش سرباز امریه در سازمان نقشه کشی اغلب از بین فارغ التحصیلان رشته های مهندسی و برخی رشته های دیگر که در دانشگاه های معتبر مورد پذیرش سازمان نقشه کشی کشور تحصیل کردند انجام میشود. که در جداول زیر به بررسی دقیق تر آنها پرداخته ایم:
دانشگاه های مورد پذیرش | |
دانشگاه های دولتی | دانشگاه های آزاد |
دانشگاه تهران | علوم تحقیقات تهران |
صنعتی شریف | تهران مرکزی |
صنعتی امیرکبیر | تهران شمال |
دانشگاه تبریز | تهران جنوب |
تربیت مدرس | علوم و تحقیقات قزوین |
صنعتی اصفهان | |
شهید بهشتی | |
علم و صنعت ایران | |
خواجه نصیرالدین طوسی | |
چمران اهواز | |
دانشگاه شیراز | |
دانشگاه اصفهان | واحدهای علوم تحقیقات در مراکز استانها |
دانشگاه مازندران | |
دانشگاه گیلان | |
دانشگاه کرمانشاه | |
فردوسی مشهد |
رشتهها و گرایشهای مورد پذیرش | |
رشته | گرایش |
فناوری اطلاعات | IT، مهندسی کامپیوتر نرمافزار- سختافزار |
فنی و مهندسی | نقشهبرداری و عمران |
ارتباطات | روابط عمومی، علوم ارتباطات |
مدیریت | مدیریت دولتی، اقتصاد، آمایش سرزمین و… |
توجه کنید که تنها داشتن مدرک تحصیلی فوق لیسانس و دکترا در این رشته ها برای امریه شدن در سازمان نقشه کشی کافی نیست بلکه داشتن حداقل معدل 16 برای رشته های فنی و مهندسی و حداقل معدل 17 برای پذیرش مشمولان سایر رشته ها، الزامی است.
ثبت نام امریه سربازی در سازمان نقشه کشی به شکل اینترنتی و غیر حضوری انجام میشود. لذا مشمولان وظیفه ای که شرایط عمومی و اختصاصی لازم را برای امریه شدن در سازمان نقشه کشی دارند، میتوانند از طریق مراجعه به سامانه اینترنتی جذب امریه این سازمان، درخواست خود را ثبت کنند. متقاضیان در زمان مراجعه به سامانه جذب امریه ضمن پذیرش شرایط سربازان امریه باید مدارکی که تایید کننده صلاحیت آنها است را ارسال کنند. این مدارک شامل موارد زیر است:
توجه داشته باشید که ثبت نام در این سامانه به منزله پذیرش شما نیست، بلکه مدارک ارسالی مورد بررسی قرار میگیرد و واجدین شرایط برای انجام مصاحبه حضوری فراخوانده میشوند. پذیرفته شدگان در گزینش و مصاحبه میتوانند خدمت خود را به عنوان سرباز امریه آغاز کنند.
این مقاله را حتما بخوانید: شرایط دریافت معافیت پزشکی قلب
در لیست زیر به برخی از سازمان های امریه گیر اشاره شده است. برای آگاهی بیشتر در مورد هر سازمان بر روی لینک مربوطه در جدول لطفا کلیک کنید.
سازمان ها یا وزارتخانه امریه گیر | سازمان ها یا وزارتخانه امریه گیر |
---|---|
امریه وزارت نیرو | امریه سرباز معلم |
امریه نیروهای مسلح | امریه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی |
امریه سازمان انرژی اتمی | امریه بنیاد شهید و امور ایثارگران |
امریه وزارت دفاع | امریه وزارت بهداشت |
امریه شرکت های دانش بنیان | امریه وزارت صنعت، معدن، تجارت |
امریه وزارت نفت و شرکت گاز | امریه جهاد کشاورزی |
امریه وزارت راه و شهرسازی | امریه سازمان ملی استاندارد |
امریه قوه قضاییه | امریه اداره اوقاف |
امریه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی | امریه وزارت علوم و تحقیقات |
امریه سربازی اداره برق | امریه سازمان بهزیستی |
امریه کمیته امداد امام خمینی | امریه وزارت اقتصاد و دارایی |
امریه وزارت ورزش و جوانان | امریه استانداری ها |
امریه نهاد ریاست جمهوری | امریه سربازی شهرداری ها |
هدف مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات خدمت سربازی و افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .
در این راستا مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره نظام وظیفه به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد
سخنی از مشاوران آویژه
در این مقاله آویژه به بررسی "جذب سرباز امریه سازمان نقشه کشی کشور" پرداختیم و جزئیات تکمیلی را در این خصوص ارائه کردیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره های حرفه ای در خصوص امریه های سربازی میتوانید از طریق شماره زیر با کارشناسان با تجربه مرکز مشاوره آویژه تماس بگیرید.
سوالات متداول
برای دریافت امریه سازمان نقشه کشی کشور چه مدارکی مورد نیاز است؟
مدارکی مانند: کپی کارت ملی، اصل و کپی مدرک تحصیلی همراه با گواهی معدل، آدرس منزل و... که جزئیات تکمیلی در این مقاله درج شده است.
سازمان نقشه کشی از بین فارغ التحصیلان کدام رشته ها امریه جذب میکند؟
سازمان نقشه کشی کشور بیشتر از بین فارغ التحصیلان رشته مهندسی امریه جذب میکند که جزئیات تکمیلی در قالب جداول در این مقاله ارائه شده است.
9 نشانه اینکه گرفتار یک رابطه عاطفی شده اید
این روزها برقراری رابطه عاطفی هم می تواند به اندازه خیانت فیزیکی برای رابطه شما آسیب زننده باشد.
روابط عاطفی می توانند به اندازه خیانت فیزیکی مخرب باشند. انرژی احساسی ما محدود است. اگر این انرژی را جای دیگری متمرکز کنیم، می تواند بر روابط با نزدیکانمان تأثیر منفی بگذارد.
علاوه بر این، صمیمیت بیش از حد با فرد دیگری، به خصوص کسی که به او جذب شده اید، همیشه این پتانسیل را دارد که به چیزی فراتر از دوستی تبدیل شود.
دوستی ها عالی هستند، اما مهم است که بدانیم چه زمانی ممکن است از مرز بگذرند. رفتارها یا نشانه هایی وجود دارد که نشان می دهد شما یا همسرتان درگیر یک رابطه عاطفی شده اید. در ادامه این مقاله روانشناسی آویژه به این نشانه ها و تأثیر آنها بر رابطه تان می پردازیم.
رابطه عاطفی یک رابطه غیرجنسی است که در آن سطح صمیمیت و پیوند عاطفی مشابه یک رابطه عاشقانه وجود دارد.
این روابط معمولا از دوستی های ساده شروع می شوند. برخی از دوستی های غیرعاشقانه به مرور زمان به دوستی های عمیق با بار عاطفی بالا تبدیل می شوند. زمانی که فرد دیگری را جذاب می دانید یا تمایلات جنسی مشترکی دارید، با سراشیبی لغزنده ای روبرو می شوید که شما را از تعهدات ازدواج یا رابطه تان دور می کند.
معمولا در ابتدای این روابط، هیچ قصدی برای جدی تر شدن اوضاع وجود ندارد. با این حال، مرز باریکی بین دوستی های نزدیک و روابط عاطفی وجود دارد. علاوه بر این، روابط عاطفی به سرعت می توانند به معاشقه و روابط جنسی منجر شوند.
"ارتباط عاطفی معنادار برای پایه و اساس هر رابطه ای، چه دوستانه و چه عاشقانه، مهم است. یک دوستی زمانی به یک رابطه عاطفی تبدیل می شود که مرزها شروع به محو شدن کنند." این گفته ی آیوی کوانگ، درمانگر و متخصص مشاوره خیانت است.
زمانی که فردی شروع به پنهان کردن اطلاعات شخصی از شریک اصلی خود می کند و عمیق ترین افکار، احساسات، خواسته ها و تجربیات خود را با فرد دیگری که احساس صمیمیت عاطفی و کشش بیشتری نسبت به او پیدا می کند، به اشتراک می گذارد، ممکن است نشانه هایی از یک رابطه عاطفی در حال شکل گیری باشد.
مطمئن نیستید که شما یا همسرتان گرفتار رابطه عاطفی شده اید؟ در اینجا 9 نشانه برای کمک به تشخیص این موضوع آورده شده است:
روابط عاطفی معمولا با برقراری ارتباط زیاد بین طرفین همراه است. این نه تنها شامل گذراندن زمان با هم به صورت حضوری بلکه تماس در زمان هایی که از هم دور هستید را نیز در بر می گیرد. به عنوان مثال، شما اغلب در ساعات نامناسب با این فرد چت می کنید. زمان زیادی را صرف پیام دادن، ایمیل زدن یا تماس تصویری با او می کنید. حتی ممکن است برای اینکه دائما با او در ارتباط باشید، همسرتان، خانواده و سایر مسئولیت هایتان را نادیده بگیرید.
این نادیده گرفتن به خصوص، دلیلی است که این نوع رفتار را از یک دوستی نزدیک به یک رابطه مشکوک تبدیل می کند. برای مثال تصور کنید اگر همسرتان شام یا قرار فیلم با شما را صرف چت کردن با فرد دیگری کند چه احساسی پیدا می کنید؟
لو دادن رازها؟ یا بیش از حد صمیمی شدن؟ هشدارهایی برای تشخیص رابطه عاطفی
روابط عاطفی فراتر از نگاه های پنهانی است، بلکه در مورد رازهای پنهانی نیز صدق می کند. در روابط سالم، شما به طور عادی همه چیز را با شریک زندگی خود در میان می گذارید. اما در یک رابطه عاطفی، اوضاع تغییر می کند:
مشکل احساس تنهایی چیست؟ شریک زندگی شما نادیده گرفته می شود. این کمبود ارتباط شکافی در رابطه شما ایجاد می کند و حتی ممکن است متوجه آن نشوید.
شاید به طور عمدی چیزی را پنهان نمی کنید، اما آیا این دوست صمیمی جدید، بخش بیشتری از شخصیت واقعی شما را نسبت به شریک واقعی تان، در اختیار دارد؟ کمی به این موضوع فکر کنید!
افکار مداوم درگیر فرد دیگری هستید؟
در روابط عاطفی، فردی که با او در ارتباط هستید به مرکز توجه شما تبدیل می شود. این فرد تمام فکر و ذکر شما را به خود مشغول می کند.
مشغولیت ذهنی دائمی: ممکن است متوجه شوید که تمرکز کردن روی کارها و مسائلی که به نحوی به او مرتبط نیستند برایتان دشوار شده است.
حضور همیشگی در ذهن: این فرد مدام در ذهن شماست، چه صبح که از خواب بیدار می شوید، چه شب که به خواب می روید و در بسیاری از مواقع دیگر.
آراستن به امید توجه: حتی ممکن است هنگام لباس پوشیدن به این فرد فکر کنید و امیدوار باشید که به ظاهر شما توجه کند.
اگرچه روابط عاطفی در ابتدا ماهیت جنسی ندارند، اما ممکن است کم کم دچار خیال پردازی های عاشقانه یا جنسی در مورد این فرد شوید.
در روابط عاطفی، این حس به وجود می آید که فرد مورد نظر شما را به گونه ای درک می کند که حتی شریک عاطفی تان هم نمی تواند. احتمالا متوجه اشتراکات زیادی بین خود و او می شوید و احساس می کنید علایق مشترک زیادی دارید.
این شباهت ها ممکن است شبیه یک دوستی نزدیک به نظر برسد - و قطعا هم ممکن است همینطور باشد! اما اگر این حس نزدیکی باعث می شود نسبت به شریک عاطفی تان احساس خشمگین یا بی مهری پیدا کنید و صمیمیت، ارتباط و تفاهم شما با او کم رنگ شود، شاید بهتر باشد رفتار خود را دوباره ارزیابی کنید.
هیچ نشانه واحدی وجود ندارد که به طور قطع نشان دهد گرفتار یک رابطه عاطفی شده اید، بلکه این مجموعه ای از احساسات و رفتارهای شما نسبت به فرد دیگر است و اینکه این رفتارها چگونه بر رابطه عاشقانه فعلی شما تأثیر می گذارد.
افشاگری های نامناسب: رد شدن از مرز صمیمیت
روابط عاطفی ممکن است با صحبت در مورد کار و مسائل دیگر شروع شوند، اما اغلب به جزئیات صمیمیتر درباره زندگی، روابط، مشکلات شخصی و حتی زندگی جنسی شما کشیده میشوند.
این تمایل به آسیب پذیر شدن احساسی در عین حال که جزئیات خصوصی خود و احساساتتان را فاش می کنید، دلبستگی شما را به این فرد عمیق تر می کند.
موضوعات بسیار شخصی: شما در مورد موضوعات بسیار شخصی، مانند مشکلات رابطه فعلی خود صحبت می کنید.
اشتراک تمام یا بیشتر مشکلات: تمام یا بیشتر مشکلات و نگرانی های خود را با این فرد در میان می گذارید. با انجام این کار، ممکن است نسبت به شریک ع羡انیتان احساس نارضایتی بیشتری پیدا کنید، در حالی که همزمان اقدامات لازم را برای حل مشکلات رابطه فعلی خود انجام نمی دهید.
با نزدیک شدن به فرد جدید، ممکن است شروع به مقایسه او با شریک عاطفی خود کنید. حتی ممکن است بارها او را با شریک زندگیتان مقایسه کنید و به حدی برسید که از شریک خود به خاطر انجام ندادن کارهایی که فرد جدید انجام می دهد، عصبانی شوید.
از آنجایی که فرد جدید را ایده آل می کنید، شریک عاطفی تان در نظرتان بدتر به نظر می رسد. ممکن است خود را در حال انتقاد بیشتر از او ببینید.
این مقایسه های ناعادلانه همچنین به این معنی است که شما تمایل دارید به دنبال اشتباهات شریک زندگیتان باشید و بدون توجه به نقاط قوت او، روی عیوبش بیش از حد تأکید کنید. این مقایسه ها باعث می شود تا هر گونه ویژگی منفی در فردی که با او رابطه عاطفی دارید را نادیده بگیرید. احتمالا در حال تسلیم شدن به این تصور غلط هستید که همیشه در جای دیگر علف سبزتر است.
گذراندن وقت بیشتر با فرد جدید و پنهان کاری
شما چیزهایی را پنهان می کنید یا دروغ میگویید در حالی که در اعماق وجودتان می دانید که این رفتار درست نیست. اگر شریک عاطفی تان مکالمه ضبط شده بین شما را بشنود یا برخی از پیام های داغ رد و بدل شده را ببیند، شرمنده می شوید؟ اگر چنین است، این نشانه آن است که اوضاع احتمالا از کنترل خارج شده است.
کم محلی به شریک عاطفی و تبعات آن
گذراندن وقت با دیگران خارج از رابطه و داشتن ارتباطات عاطفی به طور معمول مشکلی ندارد. مشکل زمانی به وجود می آید که ارتباط شما با یک نفر تمام زندگی تان را تحت الشعاع قرار دهد، در رابطه تان اختلال ایجاد کند و به چیزی تبدیل شود که احساس می کنید باید آن را پنهان کنید.
یک سوال مهم که باید از خود بپرسید این است: اگر شریک عاطفی تان این سطح از صمیمیت را با یکی از دوستانش به اشتراک می گذاشت، ناراحت می شدید؟
آیا شریک عاطفی شما گرفتار یک رابطه عاطفی شده است؟
در برخی موارد، ممکن است نگران باشید که شریک عاطفی تان با شخص دیگری رابطه عاطفی برقرار کرده است. در اینجا به برخی نشانه هایی که باید به آنها توجه کنید اشاره شده است:
مهم است که در صورت داشتن رابطه عاطفی یا شک به رابطه عاطفی همسرتان، با او صحبت کنید. برقراری ارتباط صادقانه، شفاف و مهربانانه در هر رابطه ای ضروری است، به خصوص زمانی که صحبت از رسیدگی به مسائلی باشد که می تواند بر اعتماد و صمیمیت تأثیر بگذارد.
تأثیر روابط عاطفی
این نوع روابط ممکن است به نظر یک فرار از زندگی روزمره باشد. شما فقط بهترین جنبه های این فرد دیگر را می بینید و آن ها هم بهترین وجه شما را می بینند. شما آن ها را به صورت 24 ساعته در کنار خود ندارید تا با عادات بد و ویژگی های نه چندان جذابشان آشنا شوید. تصویری که از آن ها دارید عمدتا بر اساس فانتزی و شخصیت ایده آل سازی شده است که بدون شک این رابطه را بسیار فریبنده می کند.
برخی از تأثیرات روابط عاطفی بر رابطه شما عبارتند از:
اگر فکر می کنید گرفتار یک رابطه عاطفی شده اید، شاید بهتر باشد وضعیت رابطه خود را با شریک فعلی تان به طور جدی ارزیابی کنید.
حتی زمانی که چنین روابطی با برقراری رابطه جنسی جنبه فیزیکی پیدا نمی کنند، تأثیر آن ها می تواند به همان اندازه مخرب باشد و رابطه شما را به خطر بیندازد. صمیمیت درگیر در روابط عاطفی اغلب می تواند از یک رابطه جنسی عمیق تر باشد زیرا شما از نظر عاطفی سرمایه گذاری بیشتری کرده اید.
کوانگ می گوید: «روابط عاطفی می توانند به اندازه روابط فیزیکی برای یک رابطه مضر باشند، زیرا می توانند شامل پنهان کاری، عدم صداقت، فریب و تغییر جهت گیری صمیمیت عاطفی و انرژی از شریک متعهد به سمت فردی باشند که با او رابطه عاطفی دارند.»
شریک زندگی شما ممکن است این را به عنوان همان سطح خیانت ببیند که گویی شما در واقع با فرد دیگری رابطه جنسی داشته اید.
مقابله با روابط عاطفی
روابط عاطفی به طور ناگهانی یا بدون مقدمه اتفاق نمی افتد. ایجاد ارتباط عاطفی با فرد دیگر به زمان و تلاش نیاز دارد. اگر فکر می کنید درگیر رفتارهایی هستید که ممکن است به یک رابطه عاطفی منجر شود، کارهایی می توانید برای برقراری مجدد مرزها و محافظت از رابطه خود با شریک زندگی تان انجام دهید.
با تایید و صحبت آشکار و مستقیم در مورد رابطه عاطفی، می توانید با هم کار کنید تا بفهمید چه چیزی منجر به آن شده است، احساسات و نگرانی های خود را بیان کنید و راه هایی را برای ترمیم آن، بازسازی اعتماد و تقویت رابطه خود کشف کنید.
اجتناب از روابط عاطفی به معنای محدود کردن ارتباط با دیگران یا عدم برقراری ارتباط عاطفی با دوستان نیست. این روابط برای حمایت اجتماعی و سلامت روانی ضروری هستند.
اگر احساس می کنید درگیر یک رابطه عاطفی شده اید، راهکارهای زیر می توانند به شما کمک کنند:
در نهایت، اگر رابطه عاطفی باعث ایجاد مشکل در رابطه شما شده است، به فکر صحبت با یک متخصص سلامت روان باشید. آن ها می توانند به شما کمک کنند تا مسائلی را که ممکن است باعث شود شما یا شریک عاطفی تان در وهله اول به دنبال ارتباطات عاطفی با دیگران باشید، برطرف کنید.
اگر شما یا شریک عاطفی تان درگیر یک رابطه عاطفی هستید، مهم است که با هم ارتباط برقرار کنید. کوانگ می گوید: «اجتناب از صحبت کردن یا مخفی نگه داشتن آن می تواند منجر به آسیب بیشتر و دوری بین شما و شریک عاطفی تان شود.» صحبت در مورد این موضوع یک قدم مهم اولیه است، اما ممکن است متوجه شوید که مشاوره زوجین نیز می تواند مفید باشد.
منبع: https://psychology.avije.org/ مرکز مشاوره آویژه
علائم، عوامل محرک و راهبردهای بهبود در آسیب روحی ناشی از خیانت
آیا فکر می کنید شما یا کسی که می شناسید ممکن است در حال مبارزه با آسیب روحی ناشی از خیانت یا رهاشدگی در گذشته باشید؟ اگر چنین است، پس در حال خواندن مقاله خوبی هستید!
در این مقاله مرکز مشاوره روانشناسی آویژه به موارد زیر خواهیم پرداخت:
بزنیم بریم سراغ اصل مطلب آویژه!
آسیب روحی ناشی از خیانت چیست؟
آسیب روحی ناشی از خیانت نتیجه زیر پا گذاشته شدن عمیق یک وابستگی است، جایی که فردی که برای امنیت و رفاه خود به آن وابستگی اعتماد دارد، مورد سوء استفاده یا بی توجهی قرار گرفته است.
آسیب روحی ناشی از خیانت اغلب ناشی از موارد زیر است:
آسیب روحی ناشی از خیانت به شدت با سایر انواع آسیب های روحی متفاوت است زیرا نه تنها تجربه سوء استفاده را در بر می گیرد، بلکه همراه با تجربه خیانت شدن توسط یک رابطه کلیدی مانند والدین، سرپرست، قیم، شریک عاطفی یا فرد دیگری است که برای حمایت و امنیت به او اعتماد شده است.
چون قربانیِ این نوع خیانت، اغلب برای برآورده شدن نیازهای جسمی، روانی و/یا احساسی خود به فردِ آزارگر وابسته است، برای حفظ رابطه رفتار خود را تغییر می دهد.
قربانی ممکن است دچار موارد زیر شود:
این شکل از احساس تنهایی روانی، یک استراتژی مقابلهای است که با مسدود کردن چیزهایی که برای رویارویی بیش از حد دردناک یا ترسناک هستند، از امنیت ذهنی و احساسی فرد محافظت می کند.
به عنوان مثال، کودکی ممکن است خودش را برای رفتار بد والدینش سرزنش کند یا دلیلی برای خودش بتراشد که به احساس بهتر او نسبت به اتفاقی که افتاده کمک کند. این موضوع میتواند توضیح دهد که چرا بسیاری از قربانیان سوءاستفاده، همچنان با فرد آزارگر خود میمانند و تأثیر سوءاستفاده را بعد از وقوع آن کماهمیت جلوه میدهند، یا چرا کودکانی که به طور پنهانی مورد آزار و اذیت قرار میگیرند، به نظر میرسد رابطهای صمیمی با فرد آزارگر خود دارند.
علائم آسیب روحی ناشی از خیانت
علائم و نشانه های آسیب روحی ناشی از خیانت متفاوت است، اما به طور کلی شامل علائم اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) مانند موارد زیر می شود:
آسیب روحی ناشی از خیانت در این مورد منحصر به فرد است زیرا شامل احساسات شدید شرمساری مرتبط با سوء استفاده یا نقض شدن است. بنابراین، اگر از آسیب روحی ناشی از خیانت رنج می برید، ممکن است از موارد زیر رنج ببرید:
علائم آسیب روحی ناشی از خیانت (ادامه)
همچنین ممکن است نسبت به اینکه به چه کسی می توانید اعتماد کنید، بدبین و شدیدا مراقب باشید. این اغلب منجر به موارد زیر می شود:
افرادی که از آسیب روحی ناشی از خیانت رنج می برند همچنین ممکن است دچار گوشه گیری اجتماعی و اضطراب شوند. برای اطلاعات بیشتر در مورد اضطراب اجتماعی و چگونگی غلبه بر آن، وبلاگ ما را بررسی کنید → اینجا([لینک وبلاگ در مورد اضطراب اجتماعی])
علاوه بر این، ممکن است برای مقابله با آسیب روحی ناشی از خیانت استراتژی هایی را توسعه داده باشید که شامل موارد زیر می شود:
بهبودی از آسیب روحی ناشی از خیانت
اگرچه آسیب روحی ناشی از خیانت می تواند دردناک و زندگی را تغییر دهد، ابزارها و مشاوره های خیانت زیادی وجود دارد که می تواند به شما در شروع بهبودی و بازپس گیری زندگی تان کمک کند.
پذیرفتن اینکه مورد خیانت قرار گرفته اید، اولین قدم برای غلبه بر آسیب روحی ناشی از خیانت است. افرادی که دچار "عـــدم تشخیص خیانت" می شوند، تمایل ندارند خودشان را درگیر با این نوع از آسیب ببینند، زیرا تایید و پذیرش اتفاقی که افتاده می تواند طاقت فرسا و دردناک باشد.
برای مقابله با این احساسات، بسیاری از افراد با کم اهمیت جلوه دادن موقعیت، وانمود کردن به اینکه هرگز اتفاق نیفتاده، یا "کناره گیری" کامل از زندگی (به عنوان مثال، افسردگی، سوء مصرف مواد مخدر و غیره) به حالت اجتناب روی می آورند. با این حال، به همان اندازه که پذیرفتن حقیقت ممکن است سخت باشد، اجتناب یا انکار آن تنها استرس و اضطرابی را که احساس می کنید افزایش می دهد.
پذیرفتن آسیب روحی ناشی از خیانت به شما قدرت می دهد تا در روند بهبودی خود پیش قدم باشید. شما می توانید از آسیب ناشی از خیانت به عنوان فرصتی برای رشد شخصی استفاده کنید و در صورت لزوم برای جلوگیری از آسیب های بعدی، اقدامات ایمنی را انجام دهید.
هنگامی که بتوانید آنچه اتفاق افتاده را بپذیرید، می توانید روی یافتن استراتژی های مقابله سالم برای حمایت از خود در طول فرآیند بهبود تمرکز کنید.
محرک (Trigger) محرک ها صداها، مناظر، بوها و احساساتی هستند که شما را به یاد رویداد آسیب زا می اندازند. محرک های آسیب روحی ناشی از خیانت بسته به تاریخچه منحصر به فرد شما می توانند اشکال مختلفی داشته باشند.
آسیب روحی ناشی از خیانت می تواند زمانی تحریک شود که به شما یادآوری شود که در ابتدا چه خیانتی صورت گرفته است: چه گفته شد و چه کاری انجام شد، چه احساسی داشتید و غیره. برخی از یادآوری های رایج از آسیب روحی ممکن است شامل افراد درگیر، مکان ها یا زمان های خاص از سال و دیدن کسی باشد که شما را به یاد فرد آزارگر می اندازد.
افراد اغلب بدون آگاهی کامل یا به طور ناخودآگاه به یادآوری های خیانت واکنش نشان می دهند. ممکن است ناگهان احساس عصبانیت، حالت تدافعی یا اضطراب کنید بدون اینکه دلیل آن را به طور کامل بدانید.
در هر صورت، دانستن اینکه چه محرک هایی از آسیب روحی ناشی از خیانت به احتمال زیاد بر شما تأثیر می گذارد، می تواند به شما کمک کند تا احساسات خود را به طور مؤثرتری مدیریت کنید.
وقتی کلمه «خیانت» را می شنویم، می تواند احساسات منفی زیادی را به وجود آورد (مثلاً ممکن است احساس شرم، خشم شدید، غم و اندوه یا بیماری کنید). وقتی افراد این احساسات شدید را از رویدادهای آسیب زا تجربه می کنند، به طور معمول سعی می کنند به هر روشی که ممکن است آنها را از بین ببرند.
پذیرفتن احساسات ناخوشایند بخش مهمی از مقابله با آسیب روحی ناشی از خیانت است. سعی کنید با احساسات خود به طور مستقیم روبرو شوید و آنها را همانطور که به وجود می آیند، بپذیرید. این به معنای نامگذاری احساسات خود بدون قضاوت یا سرزنش (مثلاً، آسیب دیده، عصبانی، ترسیده) است.
اگرچه در ابتدا ممکن است دردناک باشد، یادگیری پذیرش احساسات دشوار، مانند احساسات مرتبط با خیانت، به شما امکان می دهد از آنها عبور کنید و کنترل زندگی خود را دوباره به دست بگیرید.
پذیرفتن به این معنی نیست که احساسات خود را دوست دارید یا وضعیت را تأیید می کنید؛ بلکه به این معنی است که اذعان کنید احساسات دشوار به عنوان بخشی از فرآیند بهبودی می آیند و می روند.
نامگذاری احساسات شما می تواند به قابل درک تر و قابل تحمل تر شدن آنها کمک کند. همچنین به شما کمک می کند تا احساس کنترل بر احساسات خود داشته باشید تا اینکه آنها شما را کنترل کنند.
مراقبت از بدن شما شامل همه چیز، از خوب غذا خوردن تا اختصاص دادن زمان برای مراقبت از خود است. هرچند ممکن است به نظر مرتبط نباشند، بدن و ذهن به طور پیچیده ای به هم مرتبط هستند. زمانی که به طور مداوم نیازهای بدن خود را برای غذا، آب و استراحت برآورده می کنید، با ایجاد پایه ای قوی برای سلامت روان و رفاه خود، از ذهن خود نیز مراقبت می کنید.
می توانید با خوب غذا خوردن و خواب کافی شروع کنید. تغذیه مناسب در تمام طول زندگی شما ضروری است - نه فقط در مواقع استرس - و با بهبود سلامت روان مرتبط بوده است. مقدار زیادی آب بنوشید و غذاهای سالم حاوی ویتامین ها و مواد معدنی (مثلاً میوه و سبزیجات) مصرف کنید.
سعی کنید یک روال منظم روزانه برای خود ایجاد کنید تا بدانید چه چیزی را باید به صورت روزانه انتظار داشته باشید. این قابل پیش بینی بودن به شما در روند بهبودی کمک خواهد کرد.
همچنین ممکن است برایتان مفید باشد که هر روز زمانی را برای خودتان اختصاص دهید تا آرامش پیدا کنید و دوباره انرژی بگیرید. به عنوان مثال، به جای تماشای تلویزیون، کتاب خوبی بخوانید، به بیرون از خانه برای قدم زدن بروید یا کار خوبی برای فرد دیگری انجام دهید.
ورزش نیز یکی از بهترین راه ها برای مراقبت از بدن شماست. زمانی که به طور منظم ورزش می کنید، اندورفین هایی ترشح می شوند که به طور طبیعی روحیه شما را تقویت می کنند. همچنین راهی عالی برای خلاص شدن از شر احساسات فروخورده است.
با اختصاص دادن زمان و تلاش لازم برای برآوردن نیازهای بدنتان، به خودتان می گویید که فرد باارزشی هستید که ارزش مراقبت کردن را دارید!
بهترین نوع مراقبت از خود زمانی است که دقیقا زمانی که احساس خطر یا تمایل به رفتار مخرب دارید، انجام دهید. زمانی که مکانیزم های مقابله ای نداشته باشیم، احساسات ما می توانند ما را کنترل کنند، به جای اینکه ما بتوانیم به طور سازنده از آنها عبور کنیم.
بسیاری از افراد متوجه شده اند که داشتن لیستی از مهارت های مقابله ای که در هنگام احساس شدید یک عاطفه می توانند به آن مراجعه کنند، مفید است. این ابزارها «مهارت های بقا در بحران» نامیده می شوند و باید به شما کمک کنند تا از هر احساس دشوار ناشی شده بدون آسیب رساندن یا بدتر کردن شرایط عبور کنید.
ایجاد تمرین ذهن آگاهی - ذهن آگاهی توانایی حضور کامل در هر لحظه بدون قضاوت یا انتقاد است. زمانی که ذهن آگاهی دارید، از همه چیز اطرافتان آگاه هستید تا اینکه حواس پرت شوید یا درگیر افکار خودتان در مورد اتفاقاتی که افتاده یا هنوز نیفتاده باشید. ذهن آگاهی می تواند به شما کمک کند زمانی که احساسات منفی شروع به غلبه بر شما می کنند، خودتان را متمرکز کنید تا آنها بر شما چیره نشوند.
مراقبت از خود و پذیرش خود را تمرین کنید – مراقبت از خود به معنای مهربان بودن با خودتان است، زمانی که شکست خورده اید، توسط دیگران آزار دیده اید یا بدرفتاری شده اید، یا با دوران سختی یا مانعی روبرو شده اید. مراقبت از خود می تواند به سادگی چند دقیقه در روز اختصاص دادن برای تشویق خودتان به دلیل گذراندن از موقعیت های سختی باشد که با آنها روبرو می شوید. مراقبت از خود توانایی شما را برای مقابله موثر، مدیریت افکار و احساسات منفی در مورد خودتان و افزایش انگیزه شخصی تان تقویت می کند.
نفس عمیق بکشید - وقتی احساس استرس می کنید، نفس کشیدن تان کوتاه تر و سطحی تر می شود که در واقع احساس وحشت یا استرس را تشدید می کند. دم و بازدم آهسته از دیافراگم، سیستم عصبی شما را به حالت آرام تری بازنشست می کند و می تواند به شما کمک کند در هنگام ناراحتی یا غرق شدن در احساسات، آرام شوید.
صحبت کردن در مورد تجربیاتتان با افرادی که دلسوز و حمایتگر هستند می تواند به شما کمک کند افکار و احساسات خود را در یک محیط امن پردازش کنید. این فرد ممکن است یکی از اعضای خانواده، یک دوست، یک درمانگر یا گروه حمایتی با اعضای قابل اعتماد و همدل باشد.
خانواده و دوستان: روابط سالم به شما احساس ارتباط و تعلق خاطر می دهد و باعث می شود احساس تنهایی نکنید. از آنجایی که با غرق شدن در مشکلات، توانایی مقابله با آنها کاهش می یابد، به حمایت دیگران نیاز داریم تا در الگوهای منفی تفکر یا رفتاری که فقط باعث پیچیده شدن مشکلاتمان می شود، گیر نکنیم.
ممکن است بعد از خیانت، نسبت به اعتماد دوباره به دیگران مردد باشید، اما مهم است تمرین کنید تا به افرادی که اعتمادشان را جلب کرده اند و با اعمال و سخنانشان نشان می دهند که به رفاه شما اهمیت می دهند، اعتماد کنید.
نوشتن خاطرات: گاهی اوقات پیدا کردن کلمات برای گفتن داستان به صورت کتبی، راحت تر از صحبت کردن است. نوشتن خاطرات در مورد آنچه تجربه می کنید، می تواند اولین گام بسیار مفیدی باشد و یک عمل مداوم مراقبت از خود برای درک افکار و احساساتتان باشد. همچنین می توانید در مورد استراتژی های مقابله ای که استفاده کرده اید یا دوست دارید تمرین کنید، یادداشت بردارید.
گروه های حمایتی: فقط گوش دادن به داستان های دیگران می تواند فوق العاده مفید باشد. شرکت در جلسات الکلی های گمنام (AA) یا گروه های حمایتی می تواند به شما کمک کند احساس تنهایی کمتری نسبت به آنچه که پشت سر گذاشته اید داشته باشید. زمانی که به داستانهای دیگران گوش میدهید، میتوانید از تجربیاتشان بیاموزید و ببینید که چگونه توانستهاند با این موضوع کنار بیایند و بهبود یابند. این می تواند شما را برای برداشتن گام های لازم برای بهبودی خودتان، حتی زمانی که ممکن است در مواقعی سخت یا چالش برانگیز به نظر برسد، انگیزه دهد.
درمان: درمان به طور خاص به عنوان یک مکان امن در نظر گرفته شده است، جایی که می توانید بدون قضاوت یا انتقاد در مورد عمیق ترین افکار و احساسات خود صحبت کنید. درمانگر شما برای گوش دادن با قلبی باز، کمک به شما در ایجاد مهارت های مقابله، یافتن راه های جدید برای درک آنچه اتفاق افتاده است (و آنچه اکنون در حال اتفاق است) و حرکت به جلو به روشی سالم در آنجا حضور دارد.
منبع: https://psychology.avije.org/ روانشناسی آویژه