"رفتارهای نادرستی که ممکن است باعث شکست رابطه با مرد خجالتی شود"

نحوه‌ی ایجاد فضای صمیمی با مردان خجالتی

ایجاد فضای صمیمی با مردان خجالتی، به عنوان یکی از چالش‌هایی که برخی افراد در برقراری رابطه با دیگران با آن روبرو هستند، می‌تواند نیاز به تلاش و کار برای شکل‌گیری یک فضای مناسب برای برقراری ارتباط با مردان خجالتی داشته باشد. برای ایجاد چنین فضایی، می‌توان از راهکارهایی مانند شروع مکالمه با موضوعات جالب و مفید، اظهار خودشناسی و احترام به نظرات دیگران، استفاده از حرفهای خوش‌صدا و مهربان، ارائه گزینه‌های متعدد برای انتخاب و اعطای زمان برای پاسخ به سوالات و نگرانی‌های آن‌ها استفاده کرد. همچنین، برقراری ارتباط به صورت حضوری و در جاهایی که فضای صمیمی دوستانه‌ای مانند کافه یا پارک وجود دارد، به ایجاد شعوری از صمیمیت و راحتی در مردان خجالتی کمک می‌کند. همچنین فرد مقابل نیز با نشان دادن حساسیت و توجه به نیازهای طرف مقابل، می‌تواند احساس راحتی و صمیمیت را برای آن فرد فراهم کند. به طور خلاصه، با احترام به نیازهای مردان خجالتی و استفاده از تکنیک‌های موثر برای برقراری ارتباط، می‌توان فضای صمیمی برای آن‌ها فراهم کرد و رابطه موثری با آن‌ها برقرار کرد.

 روابط اجتماعی خود را محدودتر نکنید 

اگر شوهرتان از برقراری روابط اجتماعی با دیگران فرار می کند و می خواهد دائم تنها باشد زیرا از آنها خجالت می کشد، شما کنار نکشید. هرچه روابط خود را محدودتر کنید، همسرتان نیز خجالتی تر و کمرو تر می شود. سعی کنید در روابط اجتماعی خود تعادل برقرار کنید و یا آن را با آنچه که همسرتان دوست دارد، ترکیب کنید. مثلا اگر او علاقه به رستوران رفتن دارد و یا دوست دارد فیلم های سینمایی تماشا کند. پس شما می توانید با دوستان خود یک قرار شام را تدارک ببینید و یا با خانواده به سینما بروید. ترکیب روابط اجتماعی باعث می شود که شوهر خجالتی شما به مرور خجالت را کنار بگذارد و بتواند با دیگران ارتباط برقرار کند.

 صبور باشید و آرامش خود را حفظ کنید

خجالتی بودن اشکالی ندارد. پس بخاطر حرکات مرد خجالتی خود اصلا ناراحت و یا عصبانی نباشید. یک مرد خجالتی می تواند بسیار مهربان، دلسوز و وفادار باشد. دائم به او غر نزنید و او را بخاطر خجالتی بودن، سرزنش نکنید. آرامش خود را حفظ کنید و صبور باشید. شما می توانید با رفتار و عملکرد خود خجالت را از او دور کنید. اما با بحث کردن و تمسخر و سرزنش کردن او کاری از پیش نمی برید.

 راهی ایده آل برای برقرار ارتباط پیدا کنید 

سعی کنید راهکارهایی را پیدا کنید که می تواند روابط شما را بهبود بخشد. اگر احساس می کنید که او پشت تلفن ارتباط بهتری برقرار می کند پس با او تماس بگیرید. اگر با نامه نوشتن بهتر می توانید ارتباطات خود را گسترش دهید پس برای او نامه بنویسید. این راهکارها به همسرتان کمک می کند تا به مرور با خجالت و کم رویی خود مبارزه کند و بتواند رو در رو و بدون هیچ گونه خجالتی حرف هایش را به شما و اطرافیانش بزند.

 اعتماد به نفس او را تقویت کنید 

یکی از دلایل خجالتی بودن مردان می تواند کمبود اعتماد به نفس باشد. شاید رویدادی در گذشته رخ داده باشد که باعث شده همسرتان اعتماد به نفس خود را از دست داده و خجالتی شود. پس سعی کنید در ابتدا دلیل عدم اعتماد به نفس همسرتان را متوجه شوید. سپس به دنبال راهکارهایی برای افزایش اعتماد به نفس او و بازگردانی روحیه خودباوری او باشید. اگر همسرتان بتواند اعتماد به نفس خود را بازیابی کند، مسلما دیگر یک مرد خجالتی نیست. چون به توانایی های خود اعتماد دارد و می تواند به راحتی روابط اجتماعی عالی با دیگران برقرار کند. تقویت اعتماد به نفس باعث می شود که همسرتان ترس از اشتباه کردن نداشته باشد و هنگام انجام کاری، دست پاچه نشود. یکی از دلایلی که می تواند اعتماد به نفس را کاهش دهد، بیکاری است. اگر شوهرتان به تازگی بیکار شده است، مسلما به مرور اعتماد به نفس خود را از دست می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله چگونه با شوهر بیکار برخورد کنیم؟ را مطالعه کنید.

 ساکت بودن همسرتان را بد معنا نکنید 

ساکت بودن شوهر خجالتی به این معنا نیست که او از دست شما دلخور است و یا بخاطر موضوعی عصبانی است. مردان کم رو در اکثر مواقع ساکت هستند. آنها در تفکرات خود غرق می شوند. پس سکوت مرد خجالتی را عصبانیت و یا دلخوری معنا نکنید. اکثر خانم ها هنگامی که ناراحت هستند و یا عصبانی می شوند، سکوت می کنند. به همین دلیل هنگامی که با سکوت یک مرد خجالتی روبه رو می شوند، احساس می کنند که او نیز عصبانی است. در صورتیکه این گونه نیست.

 تعریف و تمجید کنید و  قدردانی را فراموش نکنید 

می دانیم که زنان همیشه عاشق تعریف و تمجید و قدردانی هستند. اما گاهی تمجید از شوهر و قدردانی کردن از آنها نیاز است. مخصوصا اگر همسر شما یک مرد کم رو باشد. تعریف و تمجید از همسرتان باعث می شود که او از خجالتی بودن فاصله بگیرد. از ظاهر، سلیقه، نحوه صحبت کردن و … همسرتان تعریف کنید تا او احساس قدرتمندی کند و دیگر خجالت نکشد. این کار شما باعث می شود که همسرتان اعتماد به نفس بالایی کسب کند و بتواند به خود و توانایی هایش ایمان پیدا کند. همچنین باعث می شود که همسرتان رفتار شما را الگو قرار داده و در شرایط مختلف از شما تعریف و تمجید کند. به این ترتیب ارتباط شما و همسرتان عالی خواهد شد و دیگر با یک همسر خجالتی مواجه نمی شوید.

 فرصت صحبت کردن به او بدهید 

به او فرصت های زیادی برای صحبت کردن بدهید. از او سوالاتی در مورد خودش بپرسید و اجازه دهید که با شما ارتباط برقرار کند. درباره دوران کودکی، علایق و سرگرمی ها و … سوال کنید. این کار باعث می شود که خواستگار کم رو شما و یا شوهرتان بتواند با شما ارتباط برقرار کرده و دیگر خجالت نکشد.

 شیوه بیان او را بپذیرید 

هنگام قرار ملاقات با یک مرد خجالتی، احتمالا با پاسخ های کوتاه و چند کلمه ای او مواجه می شوید. شما نمی توانید از همسر خجالتی خود انتظار داشته باشید که در همان ابتدا آشنایی با دیگران و یا شما، طوطی وار صحبت کند. او نمی تواند در همان ابتدا به طرز خود جوش از شما و یا دیگران تعریف کند و اینکه بخواهد کسی را مورد ستایش قرار دهد، کمی برایش سخت و گاهی ناممکن است.

 افراد خجالتی حساس هستند، مراقب باشید 

اگر مرد خجالتی شما شروع به صحبت کردن کرد، هرگز اشتباهات و یا گفتار نادرست او را مورد تمسخر قرار ندهید و حتی آن را مجدد بیان نکنید. این باعث می شود که فرد به خاطر اشتباهاتش خجالت بکشد و سکوت اختیار کند. اگر می خواهید همسر خجالتی شما با کم رویی در جمع حضور پیدا نکند، پس اشتباهات او را به رویش نیاورید. افراد خجالتی حساس هستند. پس اگر متوجه شوند که حرفی زده اند که نباید می زدند و یا کار اشتباهی کرده اند، دست از صحبت کردن بر می دارند.

 اعتماد مرد خجالتی را به خود جلب کنید 

یکی از دلایل سکوت و کم رو بودن مرد، می تواند عدم اعتماد او به دیگران باشد. سعی کنید اعتماد همسر خجالتی خود را به خود جلب کنید و معتمد او باشید. هرگز در رابطه با نقاط ضعف و ناتوانایی های او با کسی صحبت نکنید. این کار باعث می شود که در لاک خود بماند و ارتباط سالمی با کسی برقرار نکند. اگر اتفاقی افتاده و یا او چیزی را با شما در میان گذاشته است. هرگز آن را در مقابل دیگران نگویید. این کار شما می تواند به او آسیب برساند و باعث شود بیشتر از قبل خجالتی و دست و پاچه شود. مراقب باشید و به رازهای کوچک و بزرگ آنها احترام بگذارید.

 تمام اوقات فراغت او را نگیرید 

مردان خجالتی نیز مانند سایر افراد دیگر به تنهایی و داشتن فضای کافی برای خود، نیاز دارند. از شوهر خجالتی خود انتظار نداشته باشید که تمام اوقات فراغت خود را با شما بگذراند. او ممکن است حتی بیشتر از دیگران به تنهایی احتیاج داشته باشد. اجازه دهید زمانی را به خودش و رفع نیازهایش اختصاص دهد. شما با محدود کردن شوهر خجالتی خود باعث می شوید که او نتواند از لاک خود بیرون بیاید و ارتباط اجتماعی خوبی را با دیگران برقرار کند. اجازه دهید همسرتان تفریح با دوستان و یا گردش رفتن با همکارانش را امتحان کند. این کار به او کمک می کند تا با کم رویی خود مبارزه کرده و اجتماعی تر بشود.

 در جمع در کنار او بایستید 

مردان خجالتی نمی توانند به راحتی با خانواده شما در اولین قرار ملاقات ارتباط برقرار کنند. پس سعی کنید آنها را درک کنید و در اولین قرارهای ملاقات با دوستان و یا خانواده خود، در کنارشان باشید. به شوهر خجالتی خود کمک کنید تا با ناهنجاری های اجتماعی خود کنار بیاید. اگر احساس کردید که همسرتان از قرار گرفتن در جمع ناراحت و یا درمانده است، پس سعی کنید تا در کنار او قرار بگیرید و یا مکان را ترک کنید. شما باید مراقب باشید که همسرتان احساس ضعف نکند و خجالتی بودنش افزایش نیابد.

 از مشاوره خانواده کمک بگیرید 

اگر احساس می کنید که خجالتی بودن شوهرتان باعث شده است که زندگی مشترک شما با مشکل مواجه شود و آسیب ببیند، بهتر است از مشاوره خانواده برای درمان کمرویی مردان کمک بگیرید. خجالت کشیدن برخی آقایان می تواند باعث برهم ریختن زندگی و از بین رفتن روابط سالم شود. پس اگر نمی توانید شوهر خجالتی خود را از کم رویی و خجالت کشیدن دور کنید، بهتر است از مشاور و یا روانشناس کمک بگیرید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد