قهر مردان: داستانی از عشق، خیانت و انتقام

تحلیل روابط خیانت و انتقام در "قهر مردان"

«قهر مردان» یکی از شاهکارهای ادبیات فارسی است که در آن، حس خیانت و انتقام به عنوان دو مفهوم اساسی در قالب داستانی جذاب و پرماجرا به تصویر کشیده شده است. در این رمان، سرگذشت دو شخصیت اصلی به نام‌های «عطار» و «محمود» روایت شده که این دو شخصیت به دلیل اتفاقاتی در گذشته با هم درگیر مشکلاتی می‌شوند و در تلاش برای رسیدن به انتقام، از راه خیانت به هم دست می‌زنند. در این داستان، نویسنده با نقل تجربیات شخصی خود که در زمینه‌ی روابط انسانی و فرصت‌هایی که برای صلح و آرامش فراهم می‌آورد، به دنبال تصویری واضح از روابط خیانت و انتقام است. به نظر می‌رسد که نویسنده با توصیف روابط پیچیده و گاهی تلخ این دو شخصیت از زوایای مختلف، تلاش دارد تا به مخاطبان خود درک عمیقی از این دو مفهوم بدهد. با توجه به اینکه هر دو مفهوم خیانت و انتقام در جامعه‌ی ایرانی و در سایر جوامع نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند، رمان «قهر مردان» می‌تواند به عنوان یک آثار مهم در ادبیات فارسی شناخته شود که به مخاطبان ایرانی درک بهتری از مفاهیمی که در زندگی روزمره‌ی آن‌ها به کار می‌روند، می‌دهد.

در زندگی مشترک مواقعی وجود دارد که زوجین از یکدیگر ناراحت شده و در نهایت قهر می کنند. قهر مردان و یا زنان ممکن است برای همسر یک دلیل واضح و روشن داشته باشد و یا ممکن است همسر نداند که چرا شوهر یا زنش با او قهر کرده است. قهر و سکوت مردان نشان دهنده این است که از موضوعی ناراحت، عصبانی و خشمگین هستند. حال سوالی که برای زن به وجود می آید این است که روش برخورد با مردی که قهر می کند چیست؟ چگونه رابطه خود با شوهر را بهبود بخشیم؟ رفتار مردها بعد از قهر می تواند با یکدیگر متفاوت باشد. شما در ابتدا باید دلیل قهر مردان را پیدا کنید تا بتوانید قهر شوهر خود را به آشتی تبدیل کنید.

به دلیل سوالات مکرر شما عزیزان در رابطه با مردی که دائم قهر می کند و رفتار صحیح با مردها بعد از قهر کردن، مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه به بررسی روانشناسی قهر مردان پرداخته و مقاله جامع و تخصصی زیر را نگارش کرده اند. اگر شما نیز از قهر کردن های مداوم همسر خود خسته شده اید و یا نمی دانید چگونه با مردی که مدام قهر می کند رفتار کنید، مطالعه مقاله جامع وکاربردی زیر را از دست ندهید.

چرا مردان قهر می‌کنند؟

 مسئولیت اشتباه خود را بپذیرید 

هنگامی که می دانید رفتار و یا کاری که شما انجام داده اید، باعث قهر شوهرتان شده است، چه عمدا و یا چه ناخواسته، همیشه بهترین کار این است که اشتباه خود را بپذیرید. به همسر خود نشان دهید که می دانید اشتباه کرده اید و می خواهید جبران کنید. از جملاتی مانند: من که کاری نکردم چرا انقدر زود قهر می کنی! اشتباه از خودت بود تو باعث شدی من این گونه رفتار کنم و … هرگز استفاده نکنید. این جملات کار را سخت تر و قهر مرد شما را تقویت می کند. غرور خود را کنار بگذارید، از جملات مناسب برای عذرخواهی استفاده کنید. مانند:

 می دانم کاری که کردم اشتباه بود. کاش قبل از اقدام فکر می کردم. اشتباه بزرگی مرتکب شدم. لطفا مرا ببخش. 

 هیچ بهانه ای برای کاری که انجام دادم وجود ندارد. می دانم که رفتارم اشتباه بوده است. 

 روشی که من با تو صحبت کردم اشتباه بود و من متوجه نشدم که باعث ناراحتی تو شده ام. 

 انعطاف پذیر باشید 

هنگامی که همسرتان از کاری که انجام داده اید یا گفته اید ابراز نارضایتی می کند و با شما قهر کرده است. سعی کنید حالت تدافعی به خود نگیرید. البته می دانم که این کار بسیار سخت است. اما حالت تدافعی و عصبانی بودن می تواند قهر کردن و مشکلات شما را بیشتر کند. در عوض، انعطاف پذیر بودن و فکر کردن در مورد موقعیت و شرایط می تواند مفید باشد. سعی کنید شرایط را از دید شریک زندگی خود ببینید. آیا حق با اوست یا نه؟ این کار نه تنها می تواند گامی برای درک عمیق تر آنها باشد، بلکه به آنها نشان می دهد که شما برای آشتی کردن و برقراری رابطه عاطفی سالم اصرار دارید. شاید شما و همسرتان بر سر انجام دادن کارهای خانه با هم دعوا کرده اید و او قهر کرده است. عصبانیت و فاصله گرفتن از یکدیگر کاری را از پیش نمی برد. پس سعی کنید انعطاف پذیر بوده و با تقسیم کارهای خانه دست از جنگ و تعارض بر سر این مسائل بردارید. برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با تقسیم کار می توانید مقاله چگونه کارهای خانه را تقسیم کنیم؟ را مطالعه کنید.

 از مشاوره کمک بگیرید 

اگر شوهر شما همچنان قهر است و راضی به آشتی و برقراری رابطه عاطفی و صمیمانه نشده است، پس می توانید از مشاوره خانواده کمک بگیرید. همچنین اگر با مردی که مدام قهر می کند زندگی می کنید، می توانید از مشاوره کمک بگیرید و این عادت ناپسند او را کمرنگ کنید. گذراندن مراحل مشاوره می تواند به همسر شما کمک کند تا متوجه شود که عبوس بودن و قهر کردن هم به خودش هم به شما و اطرافیانش آسیب می رساند. مشاوران از تکنیک های پیشرفته ای برای مقابله با این رفتار به شما ارائه خواهند داد. یک روانشناس یا مشاور ممکن است حتی بخواهد هم با شما و هم همسرتان صحبت کند تا به بتواند مشکل را پیدا کرده و آن را حل کند. پس مشاور می تواند علاوه بر پایان دادن به قهر شوهر شما، به شما در حل مشکلات نیز کمک کند.

 بین قهر کردن و نیاز به تنهایی بودن، تفاوت قائل شوید 

مردان و زنان از نظر روانشناسی تفاوت هایی دارند. یکی از این تفاوت ها این است که اغلب زنان دوست دارند در رابطه با ناراحتی ها و مشکلات خود صحبت کنند. در صورتیکه اغلب مردان هنگامیکه مشکل یا ناراحتی دارند، نیاز به پردازش آن و تفکر و تنها بودن دارند. پس شاید همسر شما با شما قهر  نکرده است. او فقط به زمان نیاز دارد تا بتواند مشکلات خود را پردازش کند. بین قهر کردن و کناره گیری شوهر تفاوت زیادی وجود دارد. گاهی ممکن است همسر شما نیاز به تنها بودن و یا تمایل به عبوس شدن داشته باشد. اگر همسر شما بعد از تنها ماندن، با دیدگاهی منطقی تر، ایده های جدیدتر برای رابطه عاطفی خود یا آمادگی برای حل کردن مسائل، باز می گردد. پس احتمالا او غمگین یا قهر نبوده است. اما اگر همسرتان همچنان کناره گیری می کند و رفتار سردی با شما دارد، مشخص می شود که او قهر است یا نیاز به توجه شما و درک احساسات و همدلی دارد.

 چه چیزی باعث قهر همسرتان می شود 

آنچه که باعث می شود همسر شما به مردی که دائم قهر می کند، تبدیل شود را بیابید. محرک هایی که همسر شما را به یک مرد عبوس و ناراحت تبدیل می کنند، باید شناسایی شده و از آنها دور شود. به دنبال الگوهای رفتاری و عملکرد همسرتان باشید تا متوجه شوید چه رویدادی باعث عصبانیت یا قهر کردن او شده است. مثلا ممکن است شوهر شما از حرف زدن های شما با کنایه و تمسخر ناراحت می شود و با شما قهر می کند. یا از اینکه لباس هایش را به موقع نمی شویید ناراحت است. شناسایی محرک ها و اجتناب از آنها می تواند روابط عاطفی سالم و زندگی شاد را برای شما به همراه داشته باشد.

مردی که مدام قهر می‌کند

سخنی از مشاوران آویژه

قهر مردان می تواند برای زنان بسیار ناراحت کننده باشد. به همین دلیل مردان گاهی از این رفتار برای رسیدن به خواسته های خود استفاده می کنند. البته گاهی نیز واقعا رفتار و اشتباهات همسرشان باعث می شود که آنها ناراحت شده و قهر کنند. مهم این است که در ابتدا تشخیص دهید دلیل قهر مردان چیست؟ آیا شما باعث ایجاد ناراحتی و قهر کردن شوهر خود شده اید؟ اگر رفتار و یا عملکرد اشتباهی داشتید پس برای عذرخواهی کردن عجله کنید. اجازه ندهید که قهر کردن و یا ناراحتی ها باعث شود زندگی زناشویی شما آسیب ببیند.

سوالات متداول

 آیا قهر کردن مردان نوعی پرخاشگری است؟

 روانشناسان اغلب عبوس شدن و قهر کردن را نوعی پرخاشگری منفعل توصیف می کنند. احتمالاً به طور دقیق تر به عنوان «پرخاشگری پنهان» توصیف می شود، زیرا فرد بداخلاق و قهر به ندرت به عصبانیت خود اعتراف می کند. بر خلاف افراد تهاجمی ظاهری، فرد بداخلاق غرغر نمی‌کند، حرف بدی نمی زند و به چیزهایی ضربه نمی‌زند. او ساکت می‌ شود و ارتباط خود را با شما کمرنگ می کند.

 روش برخورد با مردی که قهر می کند چیست؟

صحبت کنید و تمام تلاش خود را برای تغییر الگوی منفی انجام دهید. اگر همسرتان مردی است که مدام قهر می کند، به او کمک کنید تا عادتی را که در زندگی‌ اش ایجاد شده است تغییر دهد. صبر کنید تا او دوباره با شما صحبت کند و سپس به مشکل رسیدگی کنید.

 


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد