تربیت کودک هفت ساله ( seven year old kid`s upbringing ) بسیار شیرین است . کودک هفت ساله ، کودکی است که حالا با چالش مدرسه روبرو شده است . کودک هفت ساله از نظر توسعه فکری و مغزی پیشرفت های بسیار زیادی کرده و حالا میتواند نه تنها جملات بلندتر بگوید بلکه برای شما سخنرانی کند . کودک هفت ساله حالا دوره پیش دبستانی را پشت سر گذاشته و با بسیاری از قوانین مدرسه آشنا است ، در مدرسه درهای علم به روی او گشوده شده اند و حالا کنجکاوی این کودک به مقدار بسیار زیادی ارضا میشود . از نظر علم روانشناسی هفت سالگی آخرین موقعیتی است که شما میتوانید اخلاق های بد یا خوب را در کودک خود تغییر دهید . پس از این تغییر دادن هر یک از اخلاق هایی که در بستر شخصیتی کودک شکل گرفته است بسیار سخت میشود. تربیت کودک هفت ساله امری حائز اهمیت فراوان است .
دامنه اجتماعی او بسیار گستردهتر از سنین قبل از هفت سالگی میباشد . او حالا میتواند برای خودش دوست هایی اختیار کند و با منطق خود به این نتیجه برسد که این دوستان برای او مناسب هستند یا نه . در تربیت کودک هفت ساله والدین وظیفه دارند که کودک را راهنمایی کنند . شما باید به کودک هفت ساله خود معیار های یک دوست مناسب را آموزش دهید . کودک باید از ابتدا بسیاری از قوانین اجتماعی را رعایت کند و بسیاری از معیارهای اخلاقی را برای انتخاب دوست در نظر بگیرد . او برای تخلیه انرژی خود بجز خانه حالا یک مکان دیگر نیز دارد و میتواند قسمت اعظم انرژی خود را در مدرسه تخلیه کند . در تربیت کودک هفت ساله شما باید بدانید که کودک در این سن به گفتار شما بسیار حساس است و شما با تشویق باعث رشد و شکوفایی استعدادهای کودک میشوید .
تربیت کودک هفت ساله پسر ( seven year old boy upbringing ) نیازمند مطالعه والدین در مبحث مشاوره کودک است . یک کودک هفت ساله پسر میتواند بسیار باهوش باشد و بسیاری از کنجکاوی های روزمره اش را با شما در میان بگذارد . شما باید بدانید که کودکان پسر توانایی تفکر بسیار زیادی در زمینه استقلال و آزادی دارند . کودکان هفت ساله پسر مرزهای بسیار زیادی را میشکنند ، زیرا حالا بزرگ تر شده اند ، باهوش ترند و ادراک بیشتری را نسبت به سنین قبل از خود دارند . آنها کمتر نسبت به دختران مطیع هستند و در نتیجه قانون های بسیار زیادی را زیر پا گذاشته و مرزها و محدودیتهای بیشتری را میشکنند ، در نتیجه شما از ابتدای تولد کودک باید با او به گونه ای رفتار کنید که برای مرزهای اخلاقی و انسانی ارزش قائل باشد . تربیت کودک هفت ساله پسر همچنین نیازمند حفظ آرامش از جانب والدین است .
رسالت والدین در تربیت کودک هفت ساله پسر این است که به او محدودیت های اخلاقی را یاد بدهند و باعث رشد و شکوفایی استعدادهای یک کودک پسر بشوند تا در آینده به یک نیروی انسانی بسیار مفید در جامعه تبدیل شود . کودکان در هفت سالگی معمولا انرژی بسیار زیادی دارد اگر این کودک یک پسر باشد انرژی او چندین برابر است در نتیجه برای تخلیه انرژی کودک تنها مدرسه کافی نیست . والدین برای تربیت کودک هفت ساله باید بدانند که این کودکان برای تخلیه انرژی خود به صورت سالم نیازمند تفریحات بسیار زیادی هستند در نتیجه والدین باید بستر را برای پیشرفت و شکوفایی ذهن و خلاقیت کودک ایجاد کند .
تربیت کودک هفت ساله دختر ( seven year old girl upbringing ) هم مانند تربیت کودک هفت ساله پسر نیازمند دانش هایی از سمت والدین است . کودکان در هفت سالگی دچار نوسانات احساسی میشوند . کودکان در این سن وابستگی بسیار زیادی به والدین خود دارند و جدا شدن از والدین به منزله رفتن به مدرسه سخت است . یه کودک دختر در هفت سالگی باید مفاهیمی مانند صبر ، محبت ، آرامش ، انجام دادن تکالیف و احترام به بزرگترها را آموخته باشد . اگر او مفهوم این ها را نمیفهمد وظیفه شما این است که به او آموزش دهید . تکنیک های این مفاهیم در مبحث مشاوره تربیت کودک در سایت ها و بسیاری از مجلات و کتاب ها آورده شده است . یه کودک هفت ساله دختر باهوش است و حرف های شما را متوجه میشود ، پس مهم است که برای تربیت کودک هفت ساله دختر با او صحبت کنید .
کودک هفت ساله بزودی بسیاری از محدودیت ها و مرزهای اخلاقی یک دختر در اجتماع را میفهمد ، در نتیجه بسیار مهم است که شما به عنوان والدین با او بی پرده سخن بگویید . یک کودک هفت ساله دختر میتواند بسیاری از کارهای روزمره زندگی خود را به تنهایی انجام بدهد و حتی گاهی به مادر و یا والدین خود کمک کند . کودکان دختر معمولاً به خاطر وجود بسیاری از محدودیتها اعتماد به نفس کمتری نسبت به کودکان پسر دارند تزریق اعتماد به نفس از والدین به کودکان در سن هفت سالگی که شروع چالش مدرسه است بسیار مهم است . شما به عنوان والدین برای تربیت کودک هفت ساله دختر باید او را تشویق کنید . شما باید از اخلاقیات و ظاهر او به نحوی مثبت سخن بگویید . باید بدانید که او به سخنان شما در مورد خودش بسیار حساس است .
اصول تربیت کودک هفت ساله در این متن بطور مختصر بیان شده . والدینی که فکر میکنند تنبیه کردن یا به نوعی تخریب کردن کودک میتواند در کسب موفقیت ها و شکوفا شدن استعدادهای کودک کمک کند بسیار اشتباه میکنند و معمولا نتیجه عکس میگیرند . شما به عنوان والدین باید بدانید که لازمه موفقیت کودک در یک مرحله از زندگی داشتن اعتماد به نفس است که ۸۰ درصد آن را از والدین خود درخانه دریافت میکند . یک کودک هفت ساله مهارت های فیزیکی ، شناختی و همینطور حرکتی بسیار زیادی را از خود نشان میدهد و والدین میتوانند از آنها انتظار داشته باشند که بسیاری از کارهای روزمره خود را به تنهایی انجام دهند . همچنین یک کودک هفت ساله از نظر توانایی های فکری به سطوح بسیار مهمی رسیده و حالا میتواند در بسیاری از کارها برای خودش تصمیم بگیرد .
کمتر پیش میآید که مشاهده کنیم که یک کودک هفت ساله در خیابان گریه میکند و بر خواسته خود اصرار و پافشاری میورزد . کودکان هفت ساله ادراک تکامل یافته تری نسبت به دوران قبل از این پیدا کرده اند . یک کودک هفت ساله توانایی گفتار بسیار زیادی دارد و میتواند یک سخنران تمام عیار باشد و از کلمات بسیار سختتری در صحبت های خود استفاده کند . در نتیجه بسیار مهم است که والدین شنوای خوبی برای حرف های او باشند . او حرفهای زیادی برای گفتن دارد و کنجکاو است و زیاد سوال میپرسد . والدین باید بدانند که سوال پرسیدن کودک باعث رشد و ارتقای اطلاعات و مغز کودک میشود و پاسخ ندادن والدین به این سوالات باعث میشود که او به جواب سوال های خود دست پیدا نکند سرکوب فکری شود . این نکات شرحی مختصر از اصول تربیت کودک هفت ساله است .
اهمیت تربیت کودک هفت ساله بسیار زیاد است . شما باید بدانید که اگر هر یک از قوانین اخلاقی را رعایت نمیکنید کودک شما نیز مثل شما خواهد شد . کودک شما در رفتار و برخورد با دیگران شما را در نظر گرفته و به عنوان یک الگو به شما نگاه میکند . کودکان هفت ساله معمولا در مدرسه دوستان بسیار زیادی دارند اگرچه که در هفت سالگی بسیاری از قوانین اخلاقی خیلی ساده و پیش و پا افتاده هستند و کمتر باعث بروز مشکلات جدی میشوند اما اگر کودک از همین سنین توانایی پیدا کردن دوست مناسب و سالم را نداشته باشد در آینده نیز میتواند دوست هایی را انتخاب کند که در زندگی او تاثیر مخرب خواهند گذاشت و باعث ایجاد مشکلات جدی در آینده او میشوند .
تربیت کودک هفت ساله از این رو امری پیش پا افتاده نیست و گاها والدین با تجارب خود از پس آن رنمیایند در نتیجه آنها نیازمند مراجعه به یک مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی میباشند . اهمیت تربیت کودک هفت ساله بسیار زیاد است . کودکان در دستان والدین هدیه هایی رشد پذیر هستند . آنها امانات الهی در نزد والدین هستند و پدرها و مادرها باید در این امر کوشا باشند . توجه و یا بی توجهی بیش از حد والدین به کودکان میتواند در آینده به شخصیت یک کودک ضربه بزند از این رو به اهمیت تعادل در تربیت کودکان میتوان پی برد .
لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .
در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره تربیت کودک به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .
منبع: Development Milestones for Your 7-Year-Old Child