معافیت ایثارگری، زیرمجموعه معافیت دائم و موقت محسوب می شود. بسته به شرایط ایثارگری فرد مشمول، معافیت دائم یا موقت برای او صادر می شود.
تمام مشمولانی که دارای حداقل 10% جانبازی هستند از خدمت سربازی معاف دائم می شوند.
اگر فردی به دلیلی جانبازی امکان بچه دار شدن را از دست بدهد و فرزندی را به سرپرستی قبول کند، فرزندش از سربازی معاف می شود.
اگر مشمولی با زن جانباز بالای 25% ازدواج کند، معافیت موقت برایش صادر می شود و در صورت استمرار ازدواج به مدت 5 سال معافیت موقت تبدیل به معافیت دائم می شود.
درباره مشمولانی که پدر یا مادر آنها جانباز یا آزاده هستند ماده 45 قانون خدمت وظیفه عمومی اینطور بیان می کند:
بند 1: مشمولانی که پدر یا مادر یا فرزند یا برادر یا خواهر آنان در راه به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی و استمرار آن شهید یا جانباز یا اسیر یا جاویدالاثر شده یا بشوند و مراتب مورد تایید نهادهای ذی ربط باشد به شرح ذیل از انجام خدمت سربازی معاف می شوند.
بند 2: به ازاء هر شهید یا آزاده با حداقل بیست و چهار ماه سابقه اسارت یا جانبازبا حداقل (25%) جانبازی یا جاویدالاثر (مفقود) فاقد فرزند ذکور یک نفر از برادران آنها از انجام خدمت دوره ضرورت معاف می شوند.
بند 3: به ازای هر بیست و چهار ماه آزادگی، (25 %) جانبازی و سی ماه سابقه حضور در جبهه یک نفر از فرزندان آزادگان،جانبازان و رزمندگان از خدمت مقدس سربازی معاف می گردد.
تبصره: این امتیاز برای بهره مندی از تسهیلات این بند قابل جمع است و در مورد معافیت کسانی که مدت جانبازی یا حضور در جبهه یا مدت آزادگی و اسارت آنها در حد معافیت یک فرزند آنان نیست،با درصد جانبازی و مدت حضور در جبهه و مدت دوران اسارت محاسبه می شود.
فرزندان شهدا بعد از رسیدن به سن مشمولیت از خدمت سربازی معاف می شوند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد معافیت ایثارگری و سایر معافیت ها، با مشاوران آویژه در تماس باشید.