در هر سال تحصیلی، دانشآموزان و دانشجویان با توجه به علاقهمندیها و تواناییهای خود، موظف به انتخاب رشتههای تحصیلی خاص خود هستند. این انتخاب مهم و تاثیرگذار در مسیر تحصیلی و حرفهای آینده آنها است. اما یکی از مسائلی که بسیاری از دانشآموزان و دانشجویان برای انتخاب رشته با آن مواجه میشوند، احتمال شرکت در کنکور سال بعد است.
بسیاری از دانشآموزان پس از انتخاب رشتهای خاص در دانشگاه، از مسیر تحصیلی خود راضی نیستند یا احساس میکنند که رشته انتخابیشان با علاقهمندیها و اهداف شغلیشان سازگار نیست. در این موارد، ممکن است خواسته باشند کنکور سال بعد دوباره شرکت کنند تا رشتهای جدید و متناسب با علاقهها و تواناییهایشان انتخاب کنند.
اگر شما نیز انتخاب رشتهای کردهاید و اکنون متوجه شدهاید که این رشته با اهداف و رویاهای شما همخوانی ندارد، به خواستهتان اجازه دهید که بدانید مشکلی حل نشدنی نیست. برخورداری از آگاهی و دانش به مسیرهای مختلف تحصیلی و شغلی میتواند به شما کمک کند تا تصمیم بهتری بگیرید.
برای شرکت در کنکور سال بعد و انتخاب رشتهی جدید، ابتدا نیاز است تمامی مدارک و مستندات مورد نیاز برای ثبتنام در کنکور را بهدقت بررسی کنید. همچنین، با مشاوران تحصیلی و کارشناسان مرتبط در دانشگاهها و مراکز آموزشی مشورت کنید تا اطمینان حاصل کنید که انتخاب رشتهی جدید ممکن و مجاز است.
اگر انتخاب رشته کنیم، آیا میتوانیم سال بعد کنکور دهیم؟
بله، میتوانید سال بعد کنکور دهید اگر رشته خود را تغییر داده باشید. اگر شما در سال جاری رشتهای را انتخاب کردهاید و متوجه شدهاید که نمیخواهید در همان رشته تحصیل کنید، میتوانید در سال بعد دوباره برای کنکور ثبتنام کنید و رشتهی جدیدی را انتخاب کنید.
همانطور که ممکن است بدانید، فرآیند ثبتنام و شرایط کنکور هر سال ممکن است تغییر کند. بنابراین، بهتر است قوانین و مقررات جدید را قبل از ثبتنام در سال بعد بررسی کنید تا مطمئن شوید که میتوانید در کنکور شرکت کنید و رشتهی موردنظر خود را انتخاب کنید.
همچنین، در نظر داشته باشید که در صورتی که در سال قبلی در کنکور شرکت کرده باشید و نتیجهای دریافت کرده باشید، امتیازها و رتبهی کسب شده در سال قبلی اعتبار خواهند داشت و در سال بعدی میتوانید با امتیاز جدید و در رشته جدید ثبتنام کنید.
قبولی در یکی از رشتههای دانشگاهی میتواند موجب شادی و امتیاز بسیاری برای داوطلبان کنکور شود. اما یکی از سوالاتی که ممکن است به ذهن ما برسد این است که در صورت قبول در یک رشته دانشگاهی و عدم ثبت نام در آن، آیا از کنکور حذف خواهیم شد یا خیر؟
در این مورد باید توجه داشت که قبولی در یک رشته دانشگاهی تنها نشان دهنده این است که شما میتوانید به عنوان یک دانشجوی این رشته در دانشگاهی خاص درس بخوانید. در واقع، قبولی شما در یک رشته دانشگاهی ارتباط مستقیمی با کنکور ندارد.
بنابراین، عدم ثبت نام در دانشگاه پس از قبولی شما در رشتهای مشخص، به طور مستقیم شما را از کنکور حذف نمیکند. این بدان معنی است که شما میتوانید در سالهای آینده دوباره در کنکور شرکت کنید و برای رشتههای دیگری که ممکن است مورد علاقه شما باشند امتحان دهید.
اما باید توجه داشت که هر ساله برگزاری کنکور و قوانین مربوط به ثبت نام و شرایط اخذ نمره متفاوتی دارند. لذا اگر تصمیم دارید در سالهای آتی در کنکور شرکت کنید، بهتر است با دقت و آگاهی کامل از شرایط مربوطه و قوانین جدید آن زمان، تصمیمگیری کنید.
به عبارت دیگر، قبولی در یک رشته دانشگاهی به تنهایی موجب حذف شما از کنکور نمیشود. با این حال، قوانین مربوط به کنکور هر سال قابل تغییر هستند و برای شرکت در سالهای آینده، باید از آخرین قوانین و مقررات مربوطه آگاه باشید. شما می توانید برای اطلاع از قوانین مربوط به کنکور با مشاوره تلفنی انتخاب رشته کنکور آویژه تماس برقرار کنید.
سهمیه در کنکور یکی از مسائل مهم و حیاتی در پذیرش دانشجویان به دانشگاهها میباشد. این سیستم به افراد بر اساس عملکرد و نتایج آنها در کنکور، شانس دسترسی به رشتههای مورد علاقهشان را میدهد. یکی از اسناد مهمی که هنگام ثبت نام در دانشگاه مورد نیاز است، کارت سهمیه میباشد.
اما گاهی اوقات، شرایط و مسیر زندگی ممکن است به گونهای تغییر کند که داوطلب بخواهد رشتهای متفاوت را در دانشگاه انتخاب کند یا حتی در سالهای بعدی مجدداً در کنکور شرکت کند. این مساله باعث ایجاد سوالاتی در ذهن او میشود که آیا میتواند از سهمیهاش در سالهای بعدی نیز استفاده کند یا خیر؟
خوشبختانه، در بسیاری از سیستمهای آموزشی، امکان استفاده مجدد از سهمیه وجود دارد. اگر یک فرد در یک سال خاص در کنکور قبول شده باشد، اما به هر دلیلی تصمیم به ثبت نام در دانشگاه و شروع تحصیل در آن رشته نگرفته باشد، معمولاً میتواند در سالهای بعدی مجدداً در کنکور شرکت کند و از سهمیه خود استفاده کند.
به عبارت دیگر، سهمیهای که به داوطلب اختصاص داده شده است، معمولاً به مدت چند سال معتبر خواهد بود.