هدف نهایی حوزه مشاوره و روان درمانی، بهبود و حفظ سلامت روانی افراد و ارتقای کیفیت زندگی آنهاست. این حوزه به شیوههای متنوعی برای کمک به افراد در مواجهه با مشکلات روانی، اضطراب، افسردگی، استرس و سایر مسائل روانی میپردازد. برای آشنایی بیشتر با این مورد از مشاوره خانواده تلفنی کمک بگیرید.
مشاوره و روان درمانی، از روشهای مختلفی مانند مشاوره فردی، خانواده، زوجین و گروهی استفاده میکند تا به فرد کمک کند تا به نحو احسن با مشکلات خود روبهرو شده و راهحلهای مناسب برای مواجهه با آنها پیدا کند. همچنین، این حوزه به کمک تکنیکهای رواندرمانی نوین، مانند رواندرمانی شناختی رفتاری (CBT)، رواندرمانی معنوی، رواندرمانی گروهی و غیره، به افراد کمک میکند تا روابط سالمتری را با خود، دیگران و دنیای اطراف برقرار کنند.
مشاوره فرایندی بسیار تخصصی است که طی آن مراجعه کننده با بهره گیری از دانش روانشناس یا مشاور به بررسی و تحلیل تعارض ها و مشکلات خود اقدام مینماید، بر بخش پنهانی شخصیت خودش آگاهی میابد و در خلال تعامل و رابطه با مشاور به حل کردن آنها میپردازد. مشاوره روانشناسی تنها مبتنی بر یک زمینه نیست بلکه در زمینه های متفاوتی از جمله مشاوره خانواده و خانواده درمانی، کودک، مشاوره پیش از ازدواج و مشاوره تحصیلی، و رواندرمانی هایی از جمله درمانهای فرد مدار یا درمانهای گروهی کار برد و فعالیت دارد. مشاوره رابطه ای مبتنی بر اعتماد است.
باید به این نکته اشاره کنیم که مشاوره جریان فعال و پویا بین مراجع و روانشناس یا مشاور است پس برای گرفتن نتیجه خوب از جلسات مشاوره آنلاین روان درمانی باید سهم زیادی در مشارکت در جلسات رواندرمانی و مشاوره داشته باشید.
اینکه در طی جلسات حالت منفعلی به خود بگیرید و هیچ مشارکتی در فرایند مشاوره نداشته باشید یا نسبت به انجام تکالیف تعیین شده از طرف مشاور بیخیال باشید و تصور کنید صرف مراجعه به مشاوره و یا روانشناس و صحبت کردن و مشارکت یک طرفه روانشناس یا مشاور میتوانید نتیجه خوبی بگیرید، سخت در اشتباهید. تا زمانی که خودتان نسبت به درمان خودتان و فرایند درمان منفعل باشید و انتظار معجزه از روانشناس داشته باشید هیچ نتیجه ای از جلسات مشاوره نخواهید گرفت.
اشاره به این نکته را لازم میدانیم که بهتر است قبل از اقدام به گرفتن مشاوره تفاوت های مشاوره و روان درمانی را به خوبی بدانید.
مشاوره از بروز مشکلات و فشار های روانی پیشگیری میکند و به حل آنها کمک میکند و در زمینه های مختلف می تواند به خوبی شما را راهنمایی کند. در نظر داشته باشید که روانشناس با اختلالات روانی سر و کار دارد و به درمان آنها می پردازد. در کل روانشناس به درمان و مشاوره دادن به اختلالاتی می پردازد که ریشه عمیق تری دارند و نیاز به درمان های طولانی مدت دارند ولی فرایند مشاوره کوتاه مدت است. پس برای درمان اختلالات روانی همچون افسردگی و اضطراب و وسواس و اختلالات عمیق شخصیتی به روانشناس مراجعه کنید. همچنین پیشنهاد می کنم با مشاوره خانواده رایگان تماس حاصل فرمایید.
در نهایت هدف نهایی حوزه مشاوره و روان درمانی یکی است این هدف نهایی به رشد فرد و بهبود کارایی و افزایش عملکرد تحصیلی، شغلی، زندگی کمک میکند.
مرکز مشاوره آویژه