اهمیت برقراری ارتباط عاطفی قوی با کودکان

مشاوره کودک

برقراری ارتباط عاطفی قوی با کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است و می‌تواند بر رشد و توسعه سالم آن‌ها تأثیر مهمی داشته باشد. این رابطه علاوه بر تأثیر مثبت بر رشد شخصیتی کودک، به ارتقای خودباوری، استقلال و مهارت‌های اجتماعی آن‌ها نیز کمک می‌کند.

یکی از عوامل مهم در برقراری ارتباط عاطفی قوی با کودکان، توجه صادقانه و کامل به آن‌ها است. وقتی که به کودکانمان توجه کافی می‌کنیم و از صحبت‌ها و احساساتشان به خوبی آگاه می‌شویم، احساس می‌کنند که شنیده و پذیرفته شده‌اند. این احساس می‌تواند اعتماد به نفس کودک را تقویت کند و او را تشویق کند تا احساسات و نیازهای خود را بیان کند.

همچنین، برقراری ارتباط عاطفی قوی با کودکان نیازمند حضور حاضر و واقعی در زندگیشان است. زمان گذاشتن برای بازی، مکالمه، و شرکت در فعالیت‌های مشترک با کودک، فرصتی است که ارتباط عمیق‌تری با او برقرار کنیم. اگر در این زمینه مشکلی دارید از مشاوره خانواده تلفنی کمک بگیرید.

کودکی مهم ترین دوران زندگی انسان است. این دوران بسیار تاثیر گذار بوده و در زندگی و شخصیت آینده هر فرد را تشکیل می دهد. غفلت والدین و یا سبک تربیتی اشتباه و برخورد غلط با کودک چنان آسیب های جبران ناپذیری را بر او وارد میکند که گاه درهیچ یک از مراحل سنی نمی توان آن را جبران کرد.

همین موضوع اهمیت روانشناسی کودک را صد چندان برابر میکند.

مشاوره کودک بخشی از حوزه فعالیت و خدمات روانشناسی است که بیشتر بر روی کودکان و نوجوانان تمرکز دارد اما والدین نیز عضو جامعه هدف روانشناسی کودک هستند.

روانشناس حوزه کودک به درمان اختلالات دوران کودکی می پردازد، مشکلات رفتاری کودکان و نوجوانان را حل میکند، به اصلاح انحرافات اخلاقی در سنین کودکی و نوجوانی می پردازد، آموزش های لازم برای تربیت صحیح کودک را در اختیار والدین و معلمان قرار میدهد.

و به صورت کلی اگر بخواهیم بگوییم، روانشناس کودک وظیفه ارتقای سلامت روان کودکان و نوجوانان را بر عهده دارد.

تربیت کودک در جامعه امروزی امری بسیار دشوار و تخصصی است. اگر جزو والدینی باشید که در مورد آینده کودکتان احساس مسئولیت می کنید پس دغدغه بسیاری در تربیت کودکتان دارید.

مهم ترین نکته در تربیت کودک تشویق و تنبیه به جا و درست است، اگر هر کدام در جایگاه درست به کار نروند مانند شمشیر دو لبه عمل خواهند کرد و مشکلات رفتاری بسیاری در کودک ایجاد می کنند.

برای این که این اتفاق پیش نیاید، باید بتوانید بین نوازش ها وتوبیخ ها تعادل برقرار کنید.

«اندازه نگه دار که اندازه نکوست، هم لایق دشمن است و هم لایق دوست!»

در نظر داشته باشید که هر کودکی با روان پاک و سالم به دنیا می آید و آنچه که در کودکی یا بزرگسالی سبب انحرافات اخلاقی، رفتاری، مشکلات روحی، صدمات روانی و اختلالات شخصیت میشود همین مساله غفلت والدین در تربیت فرزندان است. بنابراین به شما توصیه می کنیم که اگر در هر کدام از شرایط زیر قرار گرفتید با یک روانشناس کودک مشاوره کنید.

  • کودک لجباز
  • کودک بیش فعال
  • اگر احساس می کنید فرزندتان در یکی از مراحل رشد تاخیر دارد:
  1. رشد جسمی
  2. رشد فکری
  3. رشد زبانی
  4. رشد اجتماعی
  • اگر خودتان یا همسرتان قصد جدایی دارید یا در آستانه طلاق قرار دارید، بهتر است برای پیشگیری از صدمات و آسیب های طلاق در فرزندتان حتما با روانشناس کودک مشاوره کنید و از نظر روحی کودکتان را قانع کنید.
  • اگر فرزندتان عزیزی را از دست داده است.
  • اگر میخواهید فرزند جدیدی را عضو خانواده کنید.
  • اگر شاهد رفتار قلدری فرزندتان با دیگران بودید این نشانه را نادیده نگیرید.
  • استرس در مدرسه
  • کاهش عملکرد تحصیلی
  • پرخاشگری
  • گوشه گیری
  • مشکلات خواب
  • کابوس دیدن فرزندتان
  • دروغگویی

و در پایان اشاره به این نکته حائز اهمیت است که بگوییم اگر می خواهید که در رفتار فرزندتان تغییری ایجاد کنید ابتدا باید رفتار خودتان را اصلاح کنید زیرا کودکان بسیار آموزش پذیر هستند. در این زمینه با مشاوره خانواده رایگان تماس بگیرید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد