ازدواج یکی از مراحل مهم و تاثیرگذار در زندگی انسان است و تصمیمگیری درباره زمان مناسب برای ازدواج میتواند به عوامل مختلفی مرتبط با شرایط فردی، اجتماعی و فرهنگی ارتباط داشته باشد. در حالی که بسیاری از افراد در سنین جوان ازدواج میکنند، برخی دیگر ترجیح میدهند تا در سنین بالاتر به زندگی مشترک بپردازند. ازدواج در سنین بالا میتواند برخی مزایا و فرصتها را به همراه داشته باشد که در ادامه به توضیح برخی از آنها میپردازیم. مشاوره خانواده تلفنی اینجا به شما کمک خواهد کرد.
آیا ازدواج کردن در سنین بالا مشکل است؟ ازدواج در سنین بالا چه مزایایی دارد؟ ازدواج دیر هنگام می تواند هم مزایا و هم معایبی را با خود به همراه داشته باشد. برخی از افراد فرصت ازدواج در سن مناسب را از دست می دهند و برخی دیگر ترجیح می دهند که در سنین بالا ازدواج کنند. به هر حال هر دو گروه با عواقب ازدواج در سنین بالا مواجه می شوند. امروزه هم زن و هم مرد ازدواج در سنین بالا را ترجیح می دهند. زیرا خواهان توانمندی اقتصادی در زندگی خود هستند. در هر حال، باید هر فردی در ابتدا مزایا و معایب ازدواج در سنین بالا را بسنجد و سپس تصمیم بگیرد که می خواهد ازدواج خود را فعلا به تعویق بیندازد و یا إحساس می کند که باید در سنین پایین تر ازدواج کند.
مشاوران مرکز مشاوره آویژه به بررسی مزایای ازدواج در سن بالا پرداخته اند و مقاله جامع و کاربردی زیر را برای شما عزیزان نگارش کرده اند. اگر شما نیز نمی دانید که چه زمان برای ازدواج کردن مناسب است، پس مقاله زیر را مطالعه کنید.
دیر ازدواج کردن و یا ازدواج در سنین بالا می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. گاهی برای فرد شرایط ازدواج و خواستگار مناسب پیدا نمی شود و گاهی نیز خودش به دلایل مختلف نمی خواهد ازدواج کند. برخی از مهم ترین دلایلی که می تواند باعث ازدواج در سنین بالا شود عبارتند از:
نداشتن توان مالی برای تشکیل زندگی و یا خواهان توانمندی اقتصادی
ادامه تحصیل و گذراندن تحصیلات در مقاطع دکتری و …
داشتن اهداف شغلی باعث می شود که افراد ازدواج خود را به تعویق بیاندازند
نبودن مورد مناسب
مراقبت از والدین سالخورده
داشتن مسئولیت تامین هزینه زندگی خانواده
بیکاری
بالا بودن سطح توقعات
و …
برخی از افراد معتقندند که ازدواج در سنین بالا یعنی اینکه زن و شوهر افرادی بالغ تر باشند و بهتر بتواند نیازهای مالی، عاطفی و … خود را پاسخ بدهند. می توان گفت ازدواج دیر هنگام هم دارای معایب است و هم مزایایی دارد. در این زمینه مشاوره خانواده رایگان به شما کمک می کند. مهم ترین مزایایی که ازدواج در سن بالا می تواند داشته باشد عبارتند از:
با ازدواج کردن، مسئولیت ها افزایش می یابد. به همین دلیل برخی از افراد نمی توانند روی رشد شخصی خود تمرکز کنند. در عصر مدرن، رشد شخصیت اهمیت بیشتری نسبت به گذشته پیدا کرده است. زیرا با رشد شخصیت افراد اهمیت بیشتری به شغل و همچنین شخصیت خود داده اند. مخصوصا زنانی که زود ازدواج می کنند و زایمان می کنند به دلیل قرار گرفتن در مسئولیت های جدید نمیتوانند بر روی رشد شخصیت خود تمرکز کنند. علاوه بر زنان، مردان نیز با پذیرش مسئولیت های زندگی مجبور می شوند مسائل و برنامه های مربوط به رشد شخصیتی خود را به تاخیر بیاندازند. پس ازدواج دیر هنگام می تواند به عنوان راهی برای رشد شخصیتی افراد باشد.
ازدواج در سنین پایین می تواند در معرض خطر بیشتری برای اختلال و درگیری قرار بگیرند. محققان به اهمیت بلوغ در ازدواج و تاثیرات خارق العاده آن اشاره می کنند. در سنین پایین، همسر ممکن است خودشناسی در مورد خودش نداشته باشد. او نسبت به ویژگی های شخصیتی خود و شریک زندگی اش اطمینان ندارد. بر أساس یک مطالعه، ازدواج دیر هنگام می تواند احتمال طلاق را کاهش دهد. سازگاری زناشویی اصطلاحی است که دربرگیرنده روشی برای اصلاح، کسب یا تنظیم رفتار و معاشرت مثال زدنی فرد و زوج برای دستیابی به بالاترین رضایت در رابطه است. افرادی که سن بیشتری دارند تجربه های بیشتر نیز دارند. آنها هنگام مواجه با مشکلات بهتر و پخته تر عمل میکنند. این یعنی آنها می توانند در زندگی به ثبات و سازگاری مناسبی دست یابند. با مشاوره خانواده تلفنی در این رابطه تماس بگیرید.