"تاریخچه کتک زدن همسران و قابلیت بخشش"
کتک زدن همسران در جامعههای مختلف تاریخی بسیار رایج و قابل مشاهده است. این رفتار در بسیاری از فرهنگها به عنوان نشانهای از اعتبار، قدرت، احترام و حتی عشق و علاقه تلقی میشده است. اما با پیشرفت فرهنگ و تمدن در جوامع امروزی، کتک زدن به هیچوجه مورد قبول قرار نمیگیرد و به عنوان یک خشونت خانگی شناخته میشود. توجه به بخشش نیز در جوامع ایرانی و جهانی از دیرباز وجود داشته است. بخشش به عنوان یکی از اصول اخلاقی و مذهبی در بسیاری از سنتها و فرهنگها نهادینه شده است. به عنوان مثال، در دین اسلام بخشش به عنوان یکی از صفات الهی و اخلاقی پیشنهاد شده است. در جوامع امروزی، اهمیت بخشش و تحمل در جامعه بسیار مورد توجه قرار گرفته است و تلاشهای فراوانی برای آموزش و پرورش این ارزش به نسلهای بعدی صورت میگیرد. به عنوان مثال، در دوره اصلاحات قانونی در ایران، بخشش به عنوان یکی از اصول اساسی قانون اساسی ثبت شد و حقوق زنان و کودکان را تضمین میکند.
با شوهری که دست بزن دارد چکار کنیم؟ نشانه های مردی که دست بزن دارد چیست؟ متاسفانه برخی از مردان رفتارهایی خشونت آمیز علیه همسران خود دارند. کتک زدن همسر، آزار جسمی زن و یا حتی آزار روحی و روانی او نمونه هایی از خشونت های خانگی علیه زنان است. زندگی با شوهری که دست بزن دارد بسیار خسته کننده و آسیب زننده است. کتک در رابطه باعث از بین رفتن مهر، علاقه و عشق بین زوجین می شود.
بعد از کتک خوردن از همسر چه کنیم؟ شوهرم من را می زند، با او چه کنم؟ زندگی با شوهری که دست بزن دارد و همسرش را مدام کتک می زند بسیار سخت است. برخی از زنان به ناچار، این زندگی طاقت فرسا را تحمل می کنند و برخی دیگر به طلاق گرفتن از چنین مردی فکر می کنند. به راستی چگونه با همسری که زنش را کتک می زند رفتار کنیم؟ چگونه با شوهر خود رفتار کنیم تا مورد خشم و کتک کاری او قرار نگیریم؟ راهکارهای مهمی که باعث می شود شما از کتک کاری همسرتان در امان باشید عبارتند از:
اجازه ندهید که پرخاشگری، کتک زدن و داد و فریاد به یک عادت برای شوهر شما تبدیل شود. اگر احساس می کنید شوهرتان به دلیل مشکلات و درگیری های ذهنی که دارد، نمی تواند خشم خود را کنترل کند، پس از جر و بحث ها و ایجاد تشنج در خانه دوری کنید. اگر شما نیز در این شرایط بخواهید بر سر کوچکتری مشکلات و مسائل بحث کنید، احتمال اینکه شما را کتک بزند بالا می رود.
اگر شوهرت دائم تو را کتک می زند، با او برخورد کن و هرگز خودت را مقصر ندان. حتی اگر شما کار اشتباهی نیز مرتکب شده باشید، هرگز مستحق کتک خوردن از شوهر نیستید. پس هیچ گاه خودتان را مقصر ندانید و از خود دفاع کنید.
اگر شوهرتان یک فرد عصبانی است که دائم بر سر شما فریاد می زند، مسلما ابتدایی ترین واکنش شما به او نیز همین رفتار بوده و داد و فریادش را با داد زدن جبران می کنید. اما به شما توصیه می کنم این کار را انجام ندهید. این عصبانیت شما باعث می شود که شوهرتان به خودش اجازه دهد از کتک زدن برای ساکت کردن شما استفاده کند و این امر به یک عادت تبدیل می شود. در این مواقع آرامش خود را حفظ کنید و با خونسردی تمام رفتار کنید. این رفتار شما باعث می شود که شوهرتان متوجه رفتار اشتباه و خشم نا به جای خود شده و آرام شود.
برخی از زنان می گویند شوهرم مرا کتک می زند اما به خاطر فرزندانم او را تحمل می کنم. یا چاره ای جز تحمل این اخلاق شوهرم ندارم. این تفکر سوختن و ساختن باعث می شود که شما به یک زن افسرده، ناراضی، منزوی و …. تبدیل شوید. پذیرفتن کتک خوردن از شوهر باعث تشدید این رفتار شده و زندگی را از چیزی که هست برایتان سخت تر می کند. پس هرگز در برابر ظلمی که به شما شده است، ساکت ننشینید.
اگر با خشم و عصبانیت شوهرتان رو به رو شده اید و نمی توانید با هیچ روشی او را آرام کنید، پس بهتر است موقعیت را ترک کنید. به اتاق خواب خود و یا مکان امنی بروید تا خشم و عصبانیت همسرتان فروکش شود. دور شدن از او هم می تواند شما را از آسیب های جسمی حفظ کند و هم روان پریشی شما را کاهش می دهد. به اتاق خواب خود بروید و یا کمی پیاده روی کنید تا آرامش از دست رفته خود را بدست آورید.
اگر زندگی مشترک و همسر خود را دوست دارید. همچنین به دنبال راهکارهایی برای از بین بردن عادت کتک زدن همسر خود هستید. پس بهتر است که به مشاوره خانواده مراجعه کنید. روانشناس یا مشاور می تواند به شما و شوهرتان کمک کند تا در ابتدا دلیل این رفتار نابهنجار شوهر خود را پیدا کرده و از راهکارهای مناسب با مشکلات خود برای از بین بردن این رفتار استفاده کنید. مشاور یا روانشناس می تواند به شما کمک کند تا اگر عادت کتک زدن شوهرتان قابل ترک کردن نباشد، تصمیم مناسبی را برای زندگی مشترک و آینده با هم بودنتان بگیرید.
زندگی با شوهری که پرخاشگر است و دائم به دنبال بهانه ای برای کتک زدن همسرش می گردد، واقعا سخت و طاقت فرسا است. هنگامی که طرف مقابلتان رفتارهای پرخاشگرانه ای دارد و برخورد فیزیکی می کند، سکوت و پذیرش این مشکل درست نیست. سکوت در برابر رفتار ظالمانه باعث بدتر شدن شرایط می شود. پس سعی کنید در ابتدا به دنبال دلیل کتک زدن زن توسط شوهر باشید. سپس از راهکارها و رفتارهای صحیح برای مقابله و از بین بردن خشونت های خانگی و کتک زدن همسر استفاده کنید. مسلما مشورت با مشاور یا روانشناس می تواند کمک بزرگی در این زمینه باشد.
پس هرگز سکوت کردن را راه مناسبی انتخاب نکنید. به دنبال چاره باشید. اگر زندگی شاد و روابط سالم شما و همسرتان قابل بازگشت است. پس سعی و تلاش خود را دو چندان کنید. اگر احساس می کنید که طلاق بهترین راه پیش پای شما است. عجولانه تصمیم نگیرید و با مشاوره مشورت کنید.