قبل از آنکه نکاتی را در رابطه با تربیت فرزند دختر به شما بگوییم به توضیح یک نکته مهم می پردازیم. یکی از نکات مهمی که هنگام تربیت فرزند باید درنظر گرفته شود این است که هرگز از تبعیض جنسیتی و باورها و فرهنگ های غلط در رابطه با جنسیت فرزند، استفاده نکنید. اینکه شما پسر خود را بالاتر و ارزشمندتر از دخترتان بدانید و یا به او بیشتر بها بدهید. اصلا کار درستی نیست. این کار علاوه بر اینکه آسیب های روانی زیادی را به دختر شما وارد می کند، برای پسرتان نیز خوب نیست. سعی کنید از کلیشه های جنسیتی و جدا دانستن دختر از پسر دوری کنید.
شاید شما این گونه فکر کنید که همه دختران عاشق بادکنک های صورتی، اسب تک شاخ و یا لباس های گل دار و پیراهن های صورتی رنگ هستند. اما باید گفت همیشه نیز این گونه نیست. برخی از دختران از پتو آبی، شلوار جین و رفتن به کلاس فوتبال لذت می برند. پس هرگز دخترتان را به دلیل اینکه دختر است از علایقش دور نکنید. سعی کنید که باور و طرز تفکر خود را عوض کنید. این درست است که دختران و پسران در برخی از موارد با یکدیگر متفاوت هستند. اما اگر شما دائم بخواهید آنها را دو خط موازی بدانید که هیچ وجه مشترکی نباید با یکدیگر داشته باشند، به شدت اشتباه است.
گاهی اوقات زیست شناسی و آناتومی پایه ای باعث ایجاد برخی از تفاوت ها بین دختر و پسر می شود که جزئی بوده و می توان آنها را جز ویژگی های دختران دانست. برخی از تفاوت هایی که می توان به آن اشاره کرد عبارتند از:
نوجوانی می تواند دوران سختی هم برای برای پدران و هم دختران باشد. همانطور که دختران کوچک به زنان جوان تبدیل می شوند، برای پدران دشوار است که بفهمند چگونه باید با آنها صحبت و رفتار کنند. مهم ترین نکات هنگام مواجه با دختران نوجوان عبارتند از: شنونده خوبی باشید. در مورد قوانین و طرز تفکر یکدیگر صحبت کنید. در مقابل دختر نوجوان خود سخاوتمند باشید. به دختران اجازه انتخاب و تصمیم گیری به صورت مستقل بدهید و …
در حقیقت می توان گفت که تربیت کردن صحیح فرزندان، چه دختر و چه پسر، یک موضوع چالش برانگیز است که نیاز به تلاش دارد. طبق مطالعات انجام شده تربیت پسران چهار تا هشت سال سخت تر است و سپس تربیت دختران در سنین نوجوانی با چالش های بیشتری همراه می شود. البته این موضوع به موارد زیادی بستگی دارد. از جمله: فرهنگ، آداب و رسوم، خلقیات فرزند و خصوصیات او و …