تربیت کودک هشت ساله از دیگر مباحث مهم روانشناسی است . هشت سالگی برای یک کودک بهترین دوران آشنا بودن با کتاب است زیرا کودکان در این سن سواد را میآموزند و میتوانند به تنهایی کتاب بخوانند . رسالت شما به عنوان والدین در تربیت کودک هشت ساله این است که کتابهای مناسب با سن کودک را به او معرفی کرده و به او کمک کنید تا این کتابها را بخواند . کودک در هشت سالگی چالش مدرسه را پشت سر گذاشته است و گرفته چگونه در مدرسه وقت بگذراند و دوست های خود را انتخاب کند اما برای کودک چالشی بعنوان انجام تکالیف وجود دارد . اگر کودک نمیتواند تکالیف خود را به تنهایی انجام دهد به عنوان والدین شما نباید تکالیف او را انجام دهید شما باید به کودک فرصت دهید تا روی تکالیف خودش فکر کند و توانایی انجام آنرا با کمک شما پیدا کند .
بخش خلاقیت ذهن در کودک هشت ساله حالا به سطوح بالاتر و بخش های گستردهتری رسیده برای تربیت کودک هشت ساله شما باید سعی کنید که خلاقیت کودک خود را تحریک و پیدا کنید . یک کودک هشت ساله احتیاج دارد که استعدادهای خود را پیدا کند شما برای تربیت کودک هشت ساله سالم و پیدا کردن استعداد های یک کودک باید بتوانید او را یاری دهید و مفید واقع شوید . کودک هشت ساله میتواند برای خودش به تنهایی تصمیم بگیرد ادراک کودک هشت ساله به میزان بسیار زیاد و قابل توجهی گسترش پیدا کرده و پیشرفت یافته است . کودک دوست دارد که کارهای روزمره خود را به تنهایی انجام دهد در تربیت فرزند هشت ساله شما نباید استقلال کودک خود را از او بگیرید گاهی اوقات توجه بیش از حد والدین باعث ناکامیهای کودک در آینده میشود .
تربیت کوک هشت ساله پسر هم مانند دیگر مسائل تربیتی کودک چالش برانگیز است . یک کودک هشت ساله پسر گاهی میتوانند مانند یک طوفان تمام زندگی انسان را به چالش بکشد و گاهی میتواند برای والدین خود یک کمک کار بسیار مفید باشد . شما باید بدانید که برخورد با یک کودک هشت ساله پسر اندکی با کودک هشت ساله دختر متفاوت است . آنها بیرون رفتن را افزایش میدهند و بیشتر روز خود را در خارج از خانه میگذرانند و شما در این بخش از زندگی کودک بدون نقش هستید و نمیدانید که کودک شما با چه مسائل اجتماعی بیرون از منزل دست و پنجه نرم میکند . برای تربیت کوک هشت ساله پسر شما باید بدانید که یاد دادن بسیاری از نکات اخلاقی و انسانی به فرزند پسرتان قبل از اینکه به سنی برسد که بیشتر وقت خود را خارج از منزل باشد چقدر مهم است .
در تربیت کوک هشت ساله پسر حالا شما میتوانید از او انتظارات بسیار زیادی داشته باشید . شما باید به عنوان یک والد مادر از کودک پسر هشت ساله خود انتظار داشته باشید که در انجام امور خانه مثل خریدهای نزدیک به منزل و کوچک به شما کمک کند . کودک با این کارهای پدر و مادر اعتماد به نفس مییابد و سعی میکند که درک کند تمام وظایف را یک نفر در خانه نباید انجام دهد . چنین کودکی درک میکند که در آینده در زندگی فردی خود با همسرش ، از همسرش انتظارات بیش از اندازه نداشته باشد . او میتواند یک فرد مفید برای زندگی آینده خودش در برخورد با دیگران باشد . یه کودک هشت ساله پسر در ذهن خود خلاقیت ها و ایده های بسیار زیادی را میپروراند در نتیجه تمام ایده ها نیازمند رشد و شکوفایی از جانب والدین هستند .
تربیت کودک هشت ساله دختر اندکی سخت تر از تربیت کودک هشت ساله پسر است زیرا کودک هشت ساله دختر نوسانات شخصیتی بسیار زیادی دارد . او میتواند یک روز بسیار پر توقع احمق و بی ملاحظه جلب کند و روز بعد تبدیل به یک انسان باهوش با شخصیت و مودب شود . در تربیت کودک هشت ساله دختر شما باید بدانید که کودک نوسانات عاطفی و شخصیتی بسیاری را در هشت سالگی تجربه میکند . کودکان دختر معمولاً احساساتی تر از کودکان پسر هستند در نتیجه مقدار بیشتری در معرض این نوسانات عاطفی قرار میگیرند . کودک دختر تخیلات بسیار پررنگی در ذهن خودش دارد دنیای واقعی کودکان هشت ساله دختر بسیار کوچکتر از دنیای تخیلی آنها است در نتیجه کودک بسیاری از ساعات روز را در تخیلات رویا وارگونه خود میگذراند .
کودکان دختر حالا مرحله ای که در آن به اعتماد به نفس نیاز داشتند را تقریباً پشت سر گذاشته اند اما باید بدانید که کودک اگرچه نیاز بیش از حد و مبرمی به جمع کردن اعتماد به نفس از دنیای اطراف خود ندارد اما باز هم نیازمند توجه والدین است و والدین نباید کودک را در انظار عموم تخریب کنند . کودکان دختر معمولا بیشتر از کودکان پسر صحبت میکنند ، آنها دوست دارند احساسات خود را بروز دهند . در تربیت کودک هشت ساله دختر باید گوش شنوای صحبت های کودک خود باشید . کودکان دختر معمولاً به پدر خود وابسته اند اما پس از سن هشت سالگی آنها نمیتوانند بسیاری از اتفاقات روزمره زندگی شان را با پدرشان در میان بگذارد و این مسائل زنانه معمولا فقط با مادرشان در میان گذاشته میشود در نتیجه مهم است که ارتباط نزدیکی با کودک خود داشته باشید .
اصول تربیت کودک هشت ساله و رعایت ای اصول بسیار مهم است . اگرچه کودک هشت ساله میتواند مسئولیت کارهای خود را بر عهده بگیرد اما گاهی به دلیل اشتباهات والدین در روشهای تربیتی کودک برای شانه خالی کردن از مسئولیت کار خود مجبور میشوند که دروغ بگویند . کودکان وقتی دروغ میگویند که والدین به آنها بیش از اندازه سخت گرفته باشند . در نتیجه شما باید بدانید که صداقت با کودک باعث میشود کودک صداقت را بیاموزد و همینطور استفاده نکردن از روش های غلط تربیتی مانند تنبیه بیش از اندازه و تخریب شخصیتی کودک باعث میشود که کودک دروغگو نشود . کودک هشت ساله باید بسیاری از محدودیتهای اخلاقی و انسانی را بشناسد . اگرچه کودکان هشت ساله نوسانات عاطفی و احساسی بسیاری را تجربه میکنند اما والدین با آموختن بسیاری از محدودیت ها و معیارهای انسانی میتوانند از نظر مشاوره تربیت کودک مفید واقع شوند .
برای فراگیری اصول تربیت کودک هشت ساله شما نیازمند کمک گرفتن از یک مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی هستید . مطالعه در باب مشاوره خانواده تلفنی جوابگوی تمام نیازهای والدین میباشد . رفتن نزد یک مشاور متخصص میتواند بسیاری از نکات اخلاقی را در اختیار مادران و پدران برای تربیت یک کودک هشت ساله قرار دهد . یه کودک هشت ساله نیازمند گذراندن وقت با وسایلی است که در دنیای واقعی بر رشد و شکوفایی خلاقیت ها و تکامل ذهنی کودک کمک کند . اما باید بدانید که فضای مجازی اگرچه جذابیت بسیاری برای کودکان دارد این کار را تا حد بسیار کمی انجام میدهد و تاثیر او در رشد ذهنی کودکان خیلی کمتر از چیزهایی است که مادر و پدر با بازی های خلاقانه در زندگی واقعی میتوانند به کودک آموزش دهند .
اهمیت تربیت کودک هشت ساله بسیار زیاد است و به طور کلی در تربیت یک کودک هشت ساله سعی کنید والدینی صبور باشید و آرامش خود را حفظ کنید . تشنجات و ناراحتی ها و مشکلات و مسائل خانه را از دید کودک دور نگه دارید اگر شما به عنوان والدین با هم تفاهم ندارید باید بدانید که حل کردن مسائل شخصی باید در خلوت شما صورت گیرد داد و داد و بیداد های مکرر در خانه از کودک شما یک فرزند عصبی میسازد که در آینده تمام رفتارهای شما را تقلید میکند . یه کودک هشت ساله هنوز هم میتواند بسیاری از رفتارهای والدین خود را تقلید کند در نتیجه هر گونه اشتباه شما در کارهای روزمره خودتان میتواند تبدیل به اشتباه کودک در رفتارهای روزمره اش شود .
در تربیت کودک هشت ساله والدینی با گوش شنوا باشید . کودکان نیازمند شنیده شدن هستند آنها روحیه پرسشگری و جستجوگری دارند که اگر ارضا نشود این روحیه باعث میشود که کودک همیشه در بسیاری از سوال های زندگی خود . جواب درست را نگیرد و این جواب درست نگرفتن باعث ایجاد نوعی سردرگمی در کودک میشود و کودک از نظر رشد فکری و ذهنی و حتی گاها جسمی سرکوب میشود . یک کودک هشت ساله نیازمند تغذیه سالم است والدین باید بدانند که اگر کودک اضافه وزن دارد یا وزن او به طور بسیار غیر طبیعی کم است ، نیازمند مراجعه به پزشک است . باید بدانید که عقل سالم در بدن سالم است در نتیجه کودکی که رشد و پرورش ذهنی بسیار مفیدی مییابد نیازمند یک جسم سالم است .
لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .
در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره تربیت کودک به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .
منبع: Moral Development In Children: What Are Its Stages And ...