اگر متوجه این موضوع شده اید که نمی توانید به ازدواج و یا خواستگاری رفتن و یا جواب خواستگار دادن فکر کنید و با فکر کردن به این موضوعات دچار استرس و اضطراب شدید می شوید. پس حتما به دنبال راه های درمان و مقابله با این ترس باشید. برای درمان ترس از ازدواج در مردان و زنان شما می توانید از راهکارهایی که در زیر گفته شده است کمک بگیرید.
همانطور که در بالا گفته شد یکی از دلایل فوبیای ازدواج تجربیات منفی در گذشته است. روابط شکست خورده خود در گذشته را مجددا ارزیابی کنید. چه اشتباهاتی انجام داده اید؟ چرا این اتفاقات رخ داد؟ ترس شما از تعهد چه تاثیریی بر روابط شما در گذشته گذاشته است؟ آیا کار اشتباهی انجام داده اید که موجب شکست یا طلاق شما شده است؟ مثلا شاید شما حاضر به سازش و فداکاری کافی نبوده باشید و به اشتباه روابط خود را پایان داده باشید. سعی کنید در خودتان تغییراتی را ایجاد کنید. همچنین اگر مشکلاتی در زمینه وابستگی مرد به مادرش در اززدواج قبلی خود داشته اید یا نگران این هستید که ازدواج با مردان وابسته به مادر را تجربه کنید. پس بر روی با مردان وابسته به مادر چه کنیم؟ کلیک کنید و راهکارهای مقابله با این وابستگی را یاد بگیرید.
یکی از دلایل رایج ترس از ازدواج این است که فرد ترس از اضافه شدن تعهدات طولانی مدت و بر عهده گرفتن مسئولیت ها را دارد. قبل از اینکه به ازدواج فکر کنید سعی کنید تعهدات زندگی خود را توسعه بدهید. این کار می تواند یک تمرین بسیار مفید برای قبول تعهدات طولانی مدت در ازدواج باشد. مثلا در رابطه با تعهدات شغلی خود و توسعه آنها فکر کنید. یا اینکه در قالب یک دختر یا پسر در برابر خانواده خود چه تعهدات بلند مدتی را دارید؟ اگر می خواهید از متعهد بودن و ازدواج کردن نترسید ابتدا باید در رابطه با مسئولیت پذیری و قرار گیری در تعهدات بلند مدت تمرین کنید.
در شرایط سخت و هنگام روبرویی با مشکلات تمرین کنید که میزان تعهدات و مسئولیت پذیری خود را افزایش دهید. روی روابط خود سرمایه گذاری کنید و به یاد داشته باشید که مشکلات موقتی هستند. شما برای ایجاد روابط سالم و زندگی مشترک عالی باید در کنار همسر خود به مبارزه با سختی ها بپردازید.
در اکثر اوقات ترس از تعهد به دلیل عدم اعتماد است که ناشی از تجربیات گذشته و سلب شدن اعتماد شما است. مثلا ممکن است شما خیانت کسی که دوستش داشتید را تجربه کرده باشید. یا به طور کلی ترس از مسئولیت پذیری در مقابل شخص دیگر، از دست دادن استقلال خود، از دست دادن خانواده یا شخص دیگر و … داشته باشید. که همگی منجر به ایجاد احساس ناتوانی در اعتماد کردن می شود. شما می توانید در این رابطه از مشاوره خانواده کمک بگیرید. مشاوره خانواده به شما کمک می کند تا بتوانید بفهمید ترس از ازدواج شما از کجا سرچشمه می گیرد.
از گوشه گیری و منزوی بودن و یا فرار از تعهد چه چیزی به دست آورده اید؟ شاید شما فکر کنید با این رفتارها از خود محافظت کرده اید و اجازه نداده اید کسی از شما سوء استفاده کند. این موضوع را در نظر بگیرید که همه افراد به دنبال سوء استفاده از شما و یا طرد کردن و کنار گذاشتن شما نیستند. دلایلی که باعث نبود روابط صمیمانه و پایدار برای شما شده است را در نظر بگیرد و اینکه آیا با انجام این کارها سودی برای شما حاصل شده است یا خیر؟ شما حق این را دارید که یک زندگی مشترک عالی را تجربه کنید. آیا این شانس را با ترس از تعهد از دست داده اید یا خیر؟
اگر فوبیای ازدواج باعث ایجاد اضطراب و استرس در شما می شود، راهی برای آرام شدن بیابید. از تکنیک های آرامش بخش مانند تنفس عمیق، مدیتیشن، یوگا یا تمرکز حواس استفاده کنید. این تمرین ها می تواند به شما کمک کند تا با ترس خود کنار آمده و به مرور بر آن غلبه کنید. برای کاهش اضطراب و استرس خود:
مصرف قهوه و الکل را کاهش دهید: این مواد می توانند تاثیر بسزایی در خلق و خو شما بگذارند.
به مقدار کافی بخوابید و ورزش کنید: ورزش کردن و داشتن خواب کافی برای سلامتی روح و جسم شما نیاز است. ورزش کردن به شما کمک خواهد کرد تا ترس و اضطراب خود را کاهش دهید.
نوشتن افکار و ترس های خود می تواند یک راه عالی برای کشف دلیل ترس های شما باشد. همانطور که در رابطه با ترس های خود می نویسید سعی کنید راه حل های مناسبی را نیز برای آنها پیدا کنید. در رابطه با اینکه چرا می خواهید ازدواج کنید؟ و یا چرا از برقراری ارتباط با دیگران دوری می کنید؟ بنویسید. این کار شما را برای رسیدن به اهداف و غلبه بر ترس خود کمک می کند.
این موضوع را در نظر بگیرید که آیا ترس شما باعث شده از آنچه که می خواهید دور شوید؟ شاید شما نیاز به ازدواج و تشکیل زندگی مشترک را در خود احساس کنید. اما به دلیل ترس از ازدواج نتوانید پاسخ مناسبی به نیاز خود بدهید. همچنین چیزی را که نیاز دارید و می خواهید را از دست بدهید. فکر کردن به نیازها باعث می شود تا شما قدم هایی برای رفع ترس خود و غلبه بر آن بردارید تا بتوانید یک رابطه سالم و پایدار را حفظ کنید.
چه شما ازدواج کنید و چه مجرد بمانید، زندگی دوره های سخت و مشکلاتی را برای همه افراد به همراه دارد. شما، شریک زندگیتان و همه افراد روی زمین ویژگی های منفی و نقص دارید. دوره های مبارزه و سختی در زندگی اجتناب ناپذیر است. پس وجود مشکلات در زندگی را بپذیرید. به این موضوع فکر کنید که آیا می توانید با مشکلاتی که در زندگی مشترک ممکن است رخ بدهد روبرو شوید یا خیر.
اگر شما درگیر گاموفوبیا شده اید پس بهتر است هرچه سریع تر از یک مشاوره ازدواج یا روانشناس برای درمان ترس از ازدواج کمک بگیرید. ترس از تعهد و ازدواج می تواند مشکلات جدی را برای شما ایجاد کند و به زندگی شما آسیب برساند. پس اگر به تنهایی قادر به حل این مشکل نیستید. باید حتما از روانشناس کمک بگیرید تا مشکلتان حل شود.