راه‌هایی برای کنترل و مدیریت خواب بی‌آرامی

اختلال خوابگردی

اختلال خوابگردی یک مشکل رایج در برخی افراد است که ممکن است به صورت مکرر و بدون اراده در طول شب بیدار شده و به صورت خودکار فعالیت‌هایی را انجام دهند. این وضعیت می‌تواند برای فرد و افراد اطرافشان مشکلاتی را ایجاد کند و باعث اضطراب و ناراحتی شود. اما خوشبختانه، راه‌هایی برای کنترل و مدیریت این اختلال وجود دارد.

اولین گام در درمان اختلال خوابگردی، تشخیص دقیق و مشخص کردن علت مشکل است. ممکن است این اختلال به دلیل عوامل مانند استرس، اضطراب، عوامل ژنتیکی یا مصرف مواد مخدر ایجاد شود. با مشاوره با یک متخصص روانشناس یا پزشک خواب، می‌توانید علت اختلال خوابگردی خود را شناسایی کرده و برنامه درمانی مناسب را طراحی کنید.

یکی از روش‌های مؤثر در کنترل خواب بی‌آرامی، بهبود محیط خواب است. اطمینان حاصل کنید که اتاق خواب شما آرامش و راحتی را فراهم می‌کند. قبل از خواب، محیط را تاریک و خنک کنید و از هرگونه موانع صوتی و نوری خارج شوید. همچنین، بستر خواب را راحت و مناسب برای خوابیدن تهیه کنید.

روش‌های آموزشی و تمرینی نیز می‌توانند به شما در کنترل و مدیریت خوابگردی کمک کنند. تمرین‌های عمیق تنفس، روش‌های آرامش مثل مدیتیشن و یوگا، و تکنیک‌های خودآگاهی می‌توانند به کاهش استرس و اضطراب کمک کنند و در نتیجه خواب شما را بهبود بخشند.

در موارد شدیدتر، پزشک ممکن است داروهای خوابگرفتگی را تجویز کند. این داروها باید تحت نظر پزشک مصرف شوند و می‌توانند به شما کمک کنند تا خواب عمیق‌تری داشته باشید و خوابگردی را بهبود بخشید.

به طور کلی، درمان اختلال خوابگردی نیازمند صبر و پیوستگی است. با مشورت با متخصصان و اجرای منظم روش‌های درمانی، شما می‌توانید بهبود قابل توجهی در خواب خود را تجربه کنید.

اختلال خوابگردی somnambulism

اختلال خوابگردی از جمله اختلالات شایع در حوزه خواب میباشد . همچنین اختلال خوابگردی از جمله نگران کننده ترین موضوعاتی است که والدین و اطرافیان فرد مبتلا در مورد آن با پزشک صحبت میکنند . متخصصینی که در حوزه اختلال خواب فعالیت میکنند ، بارها این تجربه را دارند که والدین نگرانی که فرزندشان دچار اختلال خوابگردی است به آنها مراجعه میکنند و میگویند که فرزند ما در خواب راه میرود و خودش را در معرض آسیب قرار میدهد . اختلال خوابگردی از سنین کودکی احتمال وقوع دارد . اما اگر اختلال خوابگردی کودکان درمان نشود و یا این که ناقص درمان شود قطعا در آینده نیز فردی بزرگسال با اختلال خوابگردی را مشاهده خواهیم کرد . در ادامه به علائم و تعریف اختلال خوابگردی خواهیم پرداخت . پس حتما در صورت مشاهده موارد و نشانه هایی که ذکر میشود برای پیشگیری و درمان به پزشک مراجعه شود تا از آسیب ها جلوگیری به عمل بیاید . شما میتوانید در زمینه تربیت کودک تان از مشاوره کودک دروغگو هم استفاده کنید.

درمان اختلال خوابگردی در بزرگسالان

درمان اختلال خوابگردی در بزرگسالان در حیطه روان پزشکی و روانشناسی از موضوعات مهم به شمار می آید . درمان اختلال خواب گردی در بزرگسالان گویا از طریق تکنیک های روانشناسی و روان درمان گردی بسیار موثر است و روند درمان اختلال خوابگردی در بزرگسالان در جهت مثبت قرار میدهد . اما محققان و مولفان در حوزه خواب روش دارو درمانگری را برای درمان اختلال خواب گردی در بزرگسالان در همه سطوح و موارد موثر میدانند . از طرفی برخی از صاحب نظران نقدی بر عوارض و پیامدهای دارو درمانگری ارائه داده اند . از داروهایی که برای این مورد زیاد توسط روانپزشک ها تجویز میشود میتوان به آمی نپتین اشاره کرد . این قرص را معمولا برای قبل از خواب و به اندازه ۱یا یک نصفه قرص به مدت یک ماه توصیه میکنند . مصرف دارو معمولا به نصف در ماه دوم میرسد و بعد از آن قطع میشود .

درمان اختلال خوابگردی در کودکان

درمان اختلال خوابگردی در کودکان بسیار زیاد برای خانوادهایشان  مهم و حیاتی است . البته که هر پدر و مادری حق دارد که از دیدن خوابگردی کودکش در شب نگران باشد و به دنبال درمان اختلال خوابگردی در کودکان همه مراکز درمانی را زیر پا بگذارد . در ادامه بعضی از درمان های ساده را برای شما باز گو میکنیم :

  • ۳۰دقیقه زودتر از همیشه به رخت خواب بروید چون خستگی و دیر خوابیدن احتمال وقوع این مورد را بیشتر میکند
  • حتما برای کودک خود ساعت مشخص خواب در نظر بگیرید .
  • حتما فشار های روانی و عوامل استرس زا را از کودک خود دور کنید
  • قبل از خواب از دادن مایعات زیاد به کودکتان خود داری کنید تا به خواب راحت او کمک شود .
  • برای کمک به درمان اختلال خوابگردی در کودکان همانگونه ساعت خواب مشخصی را برایشان در نظر میگیریم باید در ساعات مشخص و یکسانی از خواب بیدارشان کنیم .

دلایل اختلال خوابگردی

دلایل اختلال خوابگردی میتواند دامنه گسترده ای را دارا باشد . اما ما در ادامه به یک سری دلایل اختلال خوابگردی اشاره میکنیم که از بقیه شایع تر هستند .

  1. خواب کم قطعا با اختلال کم خوابی رابطه نزدیک دارد . هر چقدر کم خوابی بر ما غلبه کند به همان اندازه احتمال خوابگردی ما بیشتر میشود .
  2. مصرف الکل نیز از مواردی است که میتواند در بروز این اختلال بسیار موثر باشد
  3. بعضی از خوابگردی ها در بزرگسالان مربوط به اختلالات روانی است که از کودکی در فرد وجود داشته است .در این مواقع مراجعه به یک مرکز مشاوره و روانشناسی و قرار گرفتن در رونده مشاوره روانشناسی با یک روان درمانگر خوب پیشنهاد میشود تا مشکل شما را از بنیان حل کند .
  4. گاهی نیز اختلالات دیگر خواب مثل نارکولپسی narcolepsi  یا سندرم پاهای بی قرار عامل بروز این مورد هستند .
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد